12 Aralık 2009 00:00

Liderler zirve çağrısına sıcak bakmadı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Tokat saldırısı sonrasında yaşanan tartışmaları değerlendirmek üzere liderleri buluşturma planı yaparken, beklediği cevap gelmedi.

Paylaş

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Tokat saldırısı sonrasında yaşanan tartışmaları değerlendirmek üzere liderleri buluşturma planı yaparken, beklediği cevap gelmedi. Gül’ün liderleri yuvarlak masa toplantısında buluşturmak için ön çalışma yapacağını açıklamasının ardından konu tartışılmaya başlandı.
KATILIRIM, AMA...
Gül’ün girişimini değerlendiren ilk isim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu. Erdoğan kendisine hakaret edenlerle yan yana gelmeye sıcak bakmadığını söylemekle birlikte şöyle konuştu: Gül’ün girişimini değerlendiren ilk isim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu.
Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımız iyiniyetle bu adımı ilk defa atmıyor. Bundan önce de buna benzer adımlar atmıştır. Fakat oralardan da herhangi bir netice çıkmamıştır. Ben gelebilecek böyle bir davete katılırım. Temenni ederim ki, yine oradan da yine olumlu bir netice çıksın.”
CHP SICAK BAKMIYOR
Cumhuriyet Halk Partisi, Genel Başkanlarının basının ve kamuoyunun bilgisi olmadan Cumhurbaşkanı ile hiçbir görüşme yapmadığını açıkladı. CHP Genel Merkezinden yapılan açıklamada, “Genel Başkan Deniz Baykal kamuoyunun bilgisi olmadan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile hiçbir görüşme yapmamıştır” denildi.
CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ise partisinin liderler zirvesine sıcak bakmadığı mesajını verdi. Anadol, “Ne için toplayacakmış Abdullah Gül liderleri? İktidar dışındaki liderler mi Habur’daki skandalı yarattı? diye konuştu.
MHP’DEN OLUMSUZ CEVAP
MHP de bu çağrıya olumlu yaklaşmıyor. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, “Bu süreci önlemek gayretindeyiz. Bu sürece asla katkı vermeyeceğimizi, bu yöndeki davetlere katılmayacağımızı başından ifade ettik” dedi. (ANKARA)

KÖŞK’E AMERİKAN MODELİ
Cumhurbaşkanlığı seçimini düzenleyen yasa tasarısı TBMM’ye sunuldu. Tasarıdaki model ise Amerikan seçimleri. Cumhurbaşkanlığı seçimini düzenleyen yasa tasarısı TBMM’ye sunuldu. Tasarıya göre 2012’de cumhurbaşkanını halk seçecek, adaylara Hazine yardımı yapılmayacak, her aday bir şeffaf seçim hesabı açtıracak. ABD sisteminde olduğu gibi adayın aldığı tüm bağışlar ve harcamalar bu hesapta görülecek. Hesabı YSK denetleyecek.
ÖNCEKİ HABER

Dağlıca davası: Kaçırılan 6 askere ceza istemi

SONRAKİ HABER

Öcalan bakanlıktan bir heyetle görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...