12 Aralık 2009 00:00

VAHiM ŞEYLER OLACAK

SİNCAN 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, dün de Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne savunmasını verdi.

Paylaş

SİNCAN 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, dün de Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne savunmasını verdi. Kaçmaz, MİT’e yaptığı suç duyurusu ilgili olarak, “Buradan MİT’e ve emniyete sesleniyorum. İzzet Karadağ’ı yakalayın. Yoksa gerçekten vahim şeyler olacak bu ülkede” dedi. Mahkeme çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaçmaz, “MİT’in açıklamasını okuyunca dehşete kapıldım. Müsteşarlık nasıl gerçek dışı beyanda bulunabilir? Ben nezaket ziyareti için kendilerini davet edeceğim. Yok böyle bir şey” dedi.
Hakkındaki komplo iddialarına da cevap veren Kaçmaz, “10 yıl yağma suçundan hapis cezası verdiğim İzzet Karadağ aranıyor. Karadağ’ın avukatı, bir MİT mensubunun Karadağ’a ‘Gel seni kurtaralım. Askeri mühimmat gömeceğiz. Yakalandığında Kaçmaz’ın talebi doğrultusunda yaptım diyeceksin’ talimatı verdiğini söylüyor. Avukat da diyor ki ‘Böyle bir şey olmaz’. Ama gariptir ki bundan 1 hafta sonra Karadağ’ın kimliğinin değiştirildiği söyleniyor. Ben de bunun üzerine suç duyurusunda bulundum” dedi.
AÇIKLAMA YOK
“Buradan MİT ve emniyete sesleniyorum” diyen Kaçmaz, “İzzet Karadağ’ı yakalayın. Yoksa gerçekten vahim şeyler olacak bu ülkede” ifadesini kullandı. Hakim Kaçmaz, bunlarla ilgili MİT’ten kendisine herhangi bir açıklama gelmediğini de sözlerine ekledi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

KAZA DEĞİL CİNAYET

SONRAKİ HABER

Dağlıca davası: Kaçırılan 6 askere ceza istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...