12 Aralık 2009 00:00

TOLEYİS’ten Türk-İş’e sert uyarı

TOLEYİS Başkanlar Kurulu sonuç bildirisi yayınlandı. Türk-İş’in sert bir dille eleştirildiği bildiride, “Türk-İş yönetimi, sendikacılığın temel fonksiyonlarını yitirmiştir.

Paylaş

TOLEYİS Başkanlar Kurulu sonuç bildirisi yayınlandı. Türk-İş’in sert bir dille eleştirildiği bildiride, “Türk-İş yönetimi, sendikacılığın temel fonksiyonlarını yitirmiştir. Kurulumuz, sendikamızın Türk-İş’teki üyeliğimiz dahil her türlü kakarı almasına yetki vermiştir” denildi.
“Büyük umutlarla görev başına getirilen Türk-İş yönetimi, 2 yıl içinde sendikacılık işlevini bitirecek bir sınav vermiştir” ifadeleriyle başlayan bildiride, Türk-İş yönetiminin, sendikalara saldırılara, özelleştirmelere, saldırı yasalarına, işsizlik ve yoksulluğa karşı göstermelik karşı çıkışlar yaptığı belirtildi. Türk-İş’in içinde bulunduğu yönetim zafiyetinin tahammül sınırlarını aştığının vurgulandığı bildiride, “Tüm sorunlar, ikili ilişkilerle ve bireysel dostluğa dayalı tavırlarla çözülmeye çalışılmakta, hayati kararlar başkanlar kurulunda tartışılmadan alınmaktadır” denildi.
“Bu yönetim anlayışı Türk-İş’i umut olmaktan çıkarmaktadır” denilen açıklamada, TOLEYİS Başkanlar Kurulu’nun duruma sessiz kalmayacağı bilirtilerek üye sendikalar tavır almaya çağrıldı. Başkanlar kurulunun yönetime, Türk-İş üyeliği de dahil işçi hareketine yeni ivme kazandırmak için her türlü yetkiyi verdiğinin belirtildiği açıklamada, “TOLEYİS bugüne kadar şerefle temsil ettiği Türk-İş üyeliğine karşın mevcut Türk-İş’in yapısından rahatsızdır” denildi.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

BİR İŞÇİNİN HAYATI KAÇ ÇUVAL EDER?

SONRAKİ HABER

Patron işçileri sefalete sürükledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...