12 Aralık 2009 00:00

‘Hukuku dolanacağız’

Danıştay’ın üniversite sınavlarında uygulanacak katsayı ile ilgili kararı üzerine konuşan Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan...

Paylaş

Danıştay’ın üniversite sınavlarında uygulanacak katsayı ile ilgili kararı üzerine konuşan Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, önce ‘Gerekirse hukuku da dolanacağız’ dedi, ardından ‘Bizim hile yapmamıza gerek yok’ diyerek kendi açıklamasını düzeltti.
İMAM HATİPLER GENEL LİSE OLABİLİR
Özcan, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ndeki sosyal tesislerde düzenlediği basın toplantısında, görevinin ikinci yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
İmam hatip liselerinin genel liselere çevrilebileceğini söyleyen Özcan, Türkiye’de ciddi tartışmalara neden olan sorunun böylece çözülmüş olabileceğini iddia etti.
YÖK Başkanı Özcan, bir gazetecinin “Aynı sonuçlar doğuracak karar almak hukuku dolanmak olmaz mı” sorusuna, “Gerekirse hukuku da dolanacağız...” yanıtını verdi.
Özcan, toplantı sonunda, bu ifadesinin yanlış anlaşıldığını öne sürerek “Bizim hile yapmamıza gerek yok. Biz hukuku dolanmayız” diyerek, bu sözlerine açıklık getirdi.
B, C, D, E PLANLARI HAZIR
Özcan, YÖK’ün Danıştay’a yaptıkları katsayı itirazını reddetmesiyle ilgili olarak da, “Bunu tahmin ettiğimiz için her şeyi baştan hazırladık, aileler mağdur olmayacak. B, C, D ve E’ ye kadar planlarımız var. 17 Aralık’ta belli olacak. Sınav sistemi ana hatlarıyla aynı kalacak, tarihleri değişmeyecek” dedi.
‘İMAM HATİPLİLER ORGANİZE’
Bir gazetecinin “Danıştay’ın kararından sonra karara tepki verenler daha çok imam hatip mezunları, hiçbir meslek lisesinde okuyan çocuk yürüyüş yapmadı. İmam hatip meselesini tartışmadığımız için mi katsayı meselesi çözülemiyor, toplum olarak karar vericiler olarak bunu mu göz ardı ediyoruz” şeklindeki sorusuna Özcan, “İmam hatiplerin ortada görülmelerinin bir nedeni, onların organize olmaları” dedi.
ZORUNLU DİN DERSİ KALDIRILSIN
Özcan ayrıca, “İmam hatipler böyle mi kalacak meselesini merak ediyorsanız, onu da ülkenin halletmesi gerektiğini düşünüyorum” diyerek, şu görüşlerini dile getirdi: “Şöyle şeyler olabilir; imam hatip okullarını genel liselere çevirebilirsiniz, bunları YÖK’te konuşmuş falan değiliz, bunlar benim şahsi düşüncelerim, bu düşünceleri bana mal edin, YÖK’e mal etmeyin. Bu ortaöğretimdeki din ve ahlak bilgisi dersi kaldırılabilir, seçmeli din dersi getirilebilir, o seçmeli din dersinde veliler neyi arzu ediyorlar, çocuklarının Kuran öğrenmesini mi istiyorlar, Kuran öğrenirler, namaz surelerini ve ayetleri öğrenebilirler, temel dini bilgiler kazandırılabilir, Alevi öğrenciler için Alevi prensipleri dersi olabilir, sınıfta Hristiyan öğrenci varsa onun ihtiyacını karşılayabilecek Hristiyanlıkla ilgili bir ders olabilir. Böyle bir yolla her zaman ülkemizde çok ciddi tartışmalara neden olan imam hatip meselesi halledilebilir.” (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Bakandan cesaret alınca iyice coştu

SONRAKİ HABER

ŞENDiLLER SKANDALI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...