12 Aralık 2009 00:00

Bakandan cesaret alınca iyice coştu

ADANA Valisi İlhan Atış, Adana’da eylemlere katılan çocukların yurtlara yerleştirilmesinde kararlı olduklarını söyledi.

Paylaş

ADANA Valisi İlhan Atış, Adana’da eylemlere katılan çocukların yurtlara yerleştirilmesinde kararlı olduklarını söyledi. Lafa gelince ailenin çocuğun gelişiminde ne kadar önemli olduğunu söyleyen siyasetçiler, çocukların ailelerinden koparılması anlamına gelen bu açıklamayı destekliyor. Milli Eğitim Bakanı Çubukçu’nun da benzer açıklamalar yapmasından cesaret alan Atış, hem kendisinin hem de bakanın çocukları düşündüğünü iddia etti.
Basın mensupları tarafından, çocukların ailelerinden alınarak yurtlara yerleştirileceği yönündeki açıklaması sorulan Vali Atış, bunda kararlı olduklarını, uluslararası çocuk hakları sözleşmesinin de bu hakkı devlete verdiğini iddia etti.
NE YAPALIM YANİ?
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun da kendisiyle paralel açıklama yapmasını “Ben de, bakanımız da çocuklarımızı düşünüyoruz” şeklinde değerlendiren Atış, çocukların ailelerinin yanında mutlu olması için her türlü tedbiri aldıklarını söylemeyi de ihmal etmedi.
Devlet olarak görevlerinin çocukları korumak olduğunu söyleyen Atış, “Ne yapalım yani, elimiz kolumuz bağlı duralım da, çocuklarımız bize taş atsın, biz yakalayalım, onları hapse gönderelim mi diyelim. Biz çocuklarımızı hapishaneye göndermek istemiyoruz. Çocuklarımız 29 yılla yargılansın istemiyoruz” şeklinde konuştu. (ADANA)
ÖNCEKİ HABER

Lise bahçesinde sıra dayağı

SONRAKİ HABER

‘Hukuku dolanacağız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...