12 Aralık 2009 00:00

İNSAN HAKLARINA SALDIRILAR SÜRÜYOR

SAMSUN’da bir araya gelen çeşitli sendika ve partiler Süleymaniye Geçidi’nde bir açıklama yaparak ülkede ve dünyada yaşanan insan hakları ihlallerini ve saldırıları protesto etti.

Paylaş

SAMSUN’da bir araya gelen çeşitli sendika ve partiler Süleymaniye Geçidi’nde bir açıklama yaparak ülkede ve dünyada yaşanan insan hakları ihlallerini ve saldırıları protesto etti. KESK Dönem Sözcüsü Suat Yıldız yaptığı açıklamada, İnsan hakları Evrensel Bildirgesinin 61. Yılında İnsan hak ve özgürlüklerine yönelik ihlaller ve saldırıların devam ettiğini söyledi. Türkiye’nin, kabulünden 1 yıl sonra bildirgeyi imzaladığına dikkat çeken Yıldız, “12 Eylül Anayasası halen yürürlükte, örgütlenme düşünce özgürlüğü önünde hâlâ ciddi engeller var. İşsizlik, adaletsizlik, açlık yoksulluk , şiddet, hak mahrumiyetleri, temel kamu hizmetlerinin piyasaya terk edilmesi, otomatiğe bağlanan zamlar, ülkenin ve dünyanın en önemli sorunları olmaya devam ediyor” diye konuştu.
Eylemde konuşan BES Şube Başkanı Ahmet Kesik ise 25 Kasım Grevi nedeniyle açılan soruşturmaları ve BTS çalışanlarına uygulanan görevden almaları kınadı. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘SUYUN TİCARİLEŞMESİNE HAYIR’

SONRAKİ HABER

BAŞYAZI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...