12 Aralık 2009 00:00

İzmir’de su zammı yargıya taşındı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Haziran 2009 tarihinden geçerli olmak üzere içme suyuna yapılan yüzde 20 zam mahkemeye taşındı

Paylaş

İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Haziran 2009 tarihinden geçerli olmak üzere içme suyuna yapılan yüzde 20 zam mahkemeye taşındı. Birlikte Başaracağız Platformu adına konuyu yargıya taşıyan Av. Arif Cangı, İzmir Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.
Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “Suya yapılan zam, İzmir’deki insanların sağlıklı yaşaması için gereken suya erişmelerine engel olacak, yeterli suya ulaşılamaması halk sağlığı için büyük bir risk oluşturacaktır. Aynı zamanda suya yapılan zam, Anayasa’daki sosyal devlet ilkesine ve su hakkının diğer insan haklarının gerçekleştirilmesinin bir ön koşulu olduğunu kabul eden başta Birleşmiş Milletler Ekonomik Sosyal ve Kültürel Hakları Sözleşmesi olmak üzere uluslararası sözleşmelere açıkça aykırılık oluşturmaktadır.”
Daha sonra dava dilekçesi mahkemeye sunuldu. Açıklama sırasında, “Su ve ulaşım zamları geri alınsın” yazılı pankart açıldı, ayrıca kaval çalındı.
Birlikte Başaracağız Platformu daha önce de İzmir’de suya yapılan zammı mahkemeye vermiş ve mahkeme su zammının yürütmesini durdurmuştu. (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

KUŞATILAN ÇEVREMİZ

SONRAKİ HABER

Deniz seferleri iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...