12 Aralık 2009 00:00

Özgürlük Caddesi’nde otobüs eziyeti

KEÇİÖREN’in 19 Mayıs Mahallesi Özgürlük Caddesi’nde oturan vatandaşlar için ulaşım çileye dönmüş durumda.

Paylaş

KEÇİÖREN’in 19 Mayıs Mahallesi Özgürlük Caddesi’nde oturan vatandaşlar için ulaşım çileye dönmüş durumda. Yeterli sayıda otobüs seferi bulunmayan bölgede mahalleli sorunlarına çözüm bekliyor.
Keçiören 19 Mayıs Mahallesi Özgürlük Caddesi’nde vatandaşın en büyük sorunu ulaşım. Özgürlük Caddesi ve civarında oturanlar için sabahları işe gitmek eziyete dönüyor. Mahalleli zaten yetersiz kalan otobüslerin hafta sonları hiç gelmediğini söylüyor. Mahalleli daha önce muhtarla birlikte imza toplayıp gerekli yerlere iletmesine rağmen sorun hâlâ çözülemedi.
Yakın tarihte “cadde” adını alan Özgürlük Caddesi’nde oturanların diğer bir sorunu da alt ve üst yapı çalışmalarının halen tamamlanmamış olması. Mahalleli sorunlarını gazetemize anlattı.
Kızılay’ a sadece sabah 7 ile 8 saatleri arasında otobüs olduğunu anlatan Uğur Uslu, akşamları ise eve dönecek otobüs bulamadıklarını ifade etti. Mevcut otobüs hattını tanımayan şoförlere görev verilmesi nedeniyle otobüslerin bazen yanlış yollara girdiğini belirten Uslu, en azından akşamları belirli saatlere de otobüs konulmasını talep etti.
Ali Tosun ise yaşananları gazetemize şöyle anlattı: “Buranın caddeye benzer bir tarafı yok. Yağmur yağdığında her tarafı su basıyor. Ne asfaltı, ne kaldırımı var. Aydınlatması çok kötü”.
Remziye Dilmaç, daha öncede mahallenin sorunları için girişimlerde bulunduklarını ancak, siyasi ayrımcılık nedeniyle mahalleye yeterli hizmet verilmediğini söyledi.
Gül Kızlay, bazı sabahlar otobüs gelmediği için aşağıdaki duraklara yürümek zorunda kaldıklarını, bu nedenle işe zamanında yetişemedikleri için işyerinde sorun yaşadıklarını anlattı. Durumdan herkesin şikayetçi olduğunu, ancak şikayet etmenin yetmediğini kaydeden Kızlay, “Bu sorunu çözmek için birlikte davranmayı öğrenmek gerekli” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Mamak halkı: Sağlığımızla oynamayın

SONRAKİ HABER

HES’ler geri dönüşü olmayan tahribat yaratır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...