12 Aralık 2009 00:00

Başbakan’a Siirt’ten yanıt

SİİRT’te yapılan eyleme müdahale eden polis, basın mensuplarının da görevini yapmasına engel oldu.

Paylaş

SİİRT’te yapılan eyleme müdahale eden polis, basın mensuplarının da görevini yapmasına engel oldu. DTP il binası önünde yapılan basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçen kalabalığı takip ederek habercilik görevini yerine getiren Duruş Gazetesi Siirt Temsilcisi ve muhabiri İzzettin Oktay, kendisine yönelik saldırı üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Suç duyurusuna göre Oktay’ın olay sırasında çektiği fotoğraflara el konuldu. Polisler tarafından etrafı sarılan ve cop ve yumruklarla darp edildiğini öne süren gazeteci İzzettin Oktay, basın mensubu olduğunu söylemesine rağmen küfürlere ve coplu saldırıya maruz kaldı. Gazetecinin fotoğraf makinesi elinden alındı. İçindeki fotoğraflara el konuldu. Fotoğraf makinesi iki üç defa yere vurularak kullanılamaz hale getirildi.
Durumunu içeren bir dilekçe yazarak cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Duruş Gazetesi Siirt Temsilcisi ve muhabiri İzzettin Oktay, şöyle dedi: “Haber alma ve basın özgürlüğünün var olduğunu dile getirenlere işte yeni bir örnek daha ortadadır. Bu mu basın özgürlüğü? Dünyanın hiçbir yerinde bu tarz uygulamalar olmadığı halde halen Siirt’te bu sorunlarla meşgul oluyor ve saldırılara maruz kalıyoruz. Tüm duyarlı kesimleri bu konuda sesini çıkarmaya ve destek vermeye davet ediyorum.” (SİİRT)
ÖNCEKİ HABER

KARABORSA HAYAT TV 22.00

SONRAKİ HABER

İtalyan Film Haftası Maselli’yle kapandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...