12 Aralık 2009 00:00

Naile Akıncı’ya onur ödülü

AKADEMİ mezunu, yaşayan kadın ressamların duayeni, güçlü peyzaj ressamı Naile Akıncı, önceki akşam Evin Sanat Galerisi’nde 45. kişisel sergisini açtı.

Paylaş

AKADEMİ mezunu, yaşayan kadın ressamların duayeni, güçlü peyzaj ressamı Naile Akıncı, önceki akşam Evin Sanat Galerisi’nde 45. kişisel sergisini açtı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Rektörü Rahmi Aksungur, Naile Akıncı’ya duydukları saygı ve hayranlığı dile getirerek “Onur Ödülü” sundu. Açılışa, Yaşar Kemal, MSGSÜ Resim Heykel Müzesi Müdürü Ferit Özşen ve öğretim üyeleri de katıldı.
1923 doğumlu, Cumhuriyet ile yaşıt olan sanatçı, 1938 yılında Güzel Sanatlar Akademisi’ne girdi. Leopold Levy ve Zeki Kocamemi atölyelerinde çalıştı. 1952’de Yüksek Resim Bölümü “Zeki Kocamemi” Atölyesi’nden mezun oldu. İlk kişisel sergisini 1964 yılında İstanbul’da açtı. Uluslararası üne sahip sanatçının eserleri müze ve koleksiyonlarda yer almaktadır. İçeride ve dışarıda sayısız ödül alan Naile Akıncı’ya “…Başta Eyüp olmak üzere sınırlı temalardan hareketle yaptığı resimlerde yalnızca tutarlı bir dil oluşturmakla kalmamış, geçici modalara ödün vermeksizin kendi kişiliği çevresinde ördüğü koza ile genç kuşaklara gerçek sanatçının ne olduğu konusunda örnek oluşturması nedeniyle… ” 2005 yılında Sedat Simavi Ödülü de değer görüldü.
Naile Akıncı’nın 2005-2009 döneminde oluşturduğu yapıtlarından derlenen bu geniş kapsamlı sergi, 9 Ocak 2010’a kadar Evin Sanat Galerisi’nde izlenebilir. . (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

SES öykü ödülü Özgür Soylu’nun

SONRAKİ HABER

Bir ülke kurmuşlardı, işte fotoğrafları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...