12 Aralık 2009 00:00

Kayseri’de gençler konferanslarını tamamlıyor!

“İş, eğitim, barış” talepleriyle 5. konferanslarını örgütleyen Kayseri Emek Gençliği, 1 Kasım’da AKP il binası önünde yaptığı eylemle deklare ettiği konferans sürecini tamamlamak üzere.

Paylaş

“İş, eğitim, barış” talepleriyle 5. konferanslarını örgütleyen Kayseri Emek Gençliği, 1 Kasım’da AKP il binası önünde yaptığı eylemle deklare ettiği konferans sürecini tamamlamak üzere.
Bir ayı aşkın bir süredir, gençliğin bulunduğu her alanda konferans çalışmalarını örgütlemek için çaba sarf eden Kayseri Emek Gençliği, tamamladığı birim toplantılarından sonra, 13 Aralık Pazar günü il konferansını da yapacak. 17 lise, 5 fakülte, 6 dershaneden arkadaşlarıyla gerçekleştirdikleri irili ufaklı toplantılar sonrasında, delegelerin katılacağı Kayseri il Konferansını yapacak olan gençler, konferansın 13 Aralık’ta yapılacak olmasının manidar olacağını düşünüyor. 29 yıl önce, kendileri gibi, gençliğin ve halkın sorunlarının çözümüne yönelik mücadeleye katıldığı için 17 yaşında olmasına rağmen idam edilen Erdal Eren’i anmanın en anlamlı yolunun, mücadele etmek için bir araya gelmekten geçtiğini düşünen gençler, “Erdal’ın kardeşleri olarak mücadelemize devam ediyoruz” diyorlar.
Konferans sürecinde, hem yeni arkadaşlarıyla bir araya gelerek, gençliğin en önemli sorunları olan iş, eğitim ve barışı konuşma fırsatı bulduklarını, hem de bu talepler etrafında mücadele eden Emek Gençliği’nin ne yapmak istediğini daha fazla kişiye anlatabildiklerini ifade eden gençler, karşılarına çıkan olumlu örneklerden de güç ve moral aldıklarını söylüyorlar. Okul idarelerinin çeşitli türlerdeki baskılarına rağmen, yaptıkları açık çağrılara cevap vererek toplantılarına katılan arkadaşlarından, “Parasız eğitim için konferans sürecinde görev almak istiyorum”, “Ayrımız gayrımız olmamalı, barış için bir şeyler yapalım”, “ÖSS’ye karşıyım ben de sizinleyim”, “Üniversite yaşamımız ummadığımız kadar niteliksiz geçiyor, neler yapabiliriz?” benzerinde tepkiler almalarının, kendilerine yol gösterdiğine ve sorumluluklarını arttırdığına inanan gençler, “Bu dönemin gençliğinden bir halt olmaz” diye düşünenlere de Emek Gençliği konferanslarını takip etme çağrısı yapıyor.
Yaptıkları toplantıların nicelik ve niteliğini, ortaya atıkları taleplerin belirlediğini söyleyen gençler, konferans sürecinin öğretici bir süreç olduğunu ancak asıl işin konferanslardan sonra başlayacağını düşünüyorlar. Gençliğin örgütlenmesi için, “Bin bir takla atmaya” ve çeşit çeşit yöntemler denemeye gerek olmadığını bu süreçte gördüklerini ifade eden gençler, sihirli kelimenin, ‘gençliğin talepleri’ olduğunu düşünüyor ve Türkiye gençliğinin iddia edildiği gibi, duyarsız olmadığının kanıtı olduğunu söyledikleri konferanslarını 13 Aralık’ta tamamladıktan sonra, Emek Gençliği’nin Kayseri gençliğini örgütlemek üzere, daha deneyimli ve cesaretli adımlar atacağını ifade ediyorlar.
Kayseri Emek Gençliği’nin konferans süreci ayrıca, meslek lisesi öğrencilerinin katsayı adaletsizliğine karşı dilekçe toplayarak, yürüyüş yapmayı planladığı bir döneme de denk geliyor. Başta katsayı adaletsizliği olmak üzere, herkes için parasız ve nitelikli bir eğitimin önündeki tüm engellerin ortadan kaldırılmasını talep eden meslek liselerinden öğrenciler, önümüzdeki hafta büyük bir yürüyüş yapmayı planlıyor. Arkadaşları, öğretmenleri ve velileriyle birlikte, eğitim haklarının önündeki katsayı engelinin kaldırılması için çaba sarf eden gençlerin temsilcileri de Emek Gençliği il konferansına katılarak, hem deneyimlerini paylaşacak, hem de tüm Kayseri gençliğine, iş, eğitim ve barış için mücadele etme çağrısı yapacaklar. Konferansa ayrıca, bazı liselerden Öğrenci Meclisi başkan ve üyeleriyle, eğitim sendikalarından öğretmenler, sağlık sendikalarından temsilciler, çeşitli kitle örgütü temsilcileri, akademisyenler ve veliler de davetli olarak katılacak.
Ümit Kartal (Kayseri)
ÖNCEKİ HABER

TiMSAH GÖZYAŞLARI

SONRAKİ HABER

Torunun laneti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...