13 Aralık 2009 00:00

Batmanlılar belediye başkanına sahip çıktı

ANAYASA Mahkemesi tarafından kapatılması kararının ardından partililer, Batman Belediyesi’ne akın etti. Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay’ın da adının siyasi yasaklılar listesinde bulunması tepkiyi artırdı.

Paylaş

ANAYASA Mahkemesi tarafından kapatılması kararının ardından partililer, Batman Belediyesi’ne akın etti. Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay’ın da adının siyasi yasaklılar listesinde bulunması tepkiyi artırdı. Durum değerlendirmesi yapan Atalay, DTP hakkında alınan kapatma kararının Türkiye demokrasisine, halkların kardeşliğine, toplumun birlikte yaşama özlemine, bundan da öte bu ülkenin aydınlık geleceğine indirilmiş büyük bir darbe olduğunu söyledi. Kapsamlı değerlendirmeyi sonra yapacağını belirten Atalay, “11 Aralık’ı biz DTP olarak bir siyasal darbe olarak tanımlıyoruz. Türkiye siyaset tarihine kara bir leke olarak geçecek olan bu karar, Kürt halkının barış, özgürlük ve demokrasi taleplerini gerileteceğine büyütecek, Kürt siyasal hareketini zayıflatacağına daha da güçlendirecektir, halkımızın birlik ve beraberliğini zaafa uğratacağına daha de pekiştirecektir. Halkımız her zamankinden daha çok kimliğine, her zamankinden daha çok halk olmaktan doğan haklarına ve onuruna sahip çıkacaktır” dedi. Kendisine getirilen siyaset yasağına da değinen Atalay, “Bu halkla, bu halkın yarattığı siyasi gelenek ve kurumlarıyla var olan gönül bağıma asla yasak getiremezler. Bu halkın bir hizmetkarı olarak şartlar ne olursa olsun, beni bu konuma getiren halkımın hizmetinde olmaya devam edeceğim, bedeli ne olursa olsun bu bedeli ödemeye hazırım. Yaşadığım sürece bu halkın barış, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin yanında olacağım” şeklinde konuştu.
Öte yandan DTP’nin kapatılmasını protesto etmek için Batman’da dün sabah saatlerinden itibaren esnafların büyük bir çoğunluğu kepenk kapattı. Bunun yanı sıra önceki gece başlayan gösteriler dün de sürdü. Gök Taksi civarında bir araya gelen gençlere çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Bunun üzerine gençler de müdahaleye taşlarla karşılık verdi. (BATMAN)
ÖNCEKİ HABER

Veda ederken de ‘barış’ dedi

SONRAKİ HABER

Kapatmaya tepki eylemleri her yerde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...