13 Aralık 2009 00:00

Kadınlar tacizi gizliyor

Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Gülçin İsbert, Eğitim Sen Samsun Şubesi Kadın Sekreterliği tarafından düzenlenen “İşyerinde Cinsel Taciz” anketinin sonuçlarını açıkladı.

Paylaş

Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Gülçin İsbert, Eğitim Sen Samsun Şubesi Kadın Sekreterliği tarafından düzenlenen “İşyerinde Cinsel Taciz” anketinin sonuçlarını açıkladı.
Yedi bölge ve Samsun, İzmir, Mersin, Diyarbakır, Edirne, Ankara ve Van olmak üzere yedi ilde eğitim iş kolunda çalışan kadınlara yapılan ‘İşyerinde Cinsel Taciz’ anketi, öğretmen, öğretim üyesi, ofis çalışanı, işçi ve hizmetli toplam 2 bin 468 kişiye uygulandı. Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Gülçin İsbert, ankete katılan kadınların hiçbirinin, ‘kadınlara yönelik laf atma’ ve bakışların, cinsel tacizden sayılmadığını belirtmediğine dikkat çekti.
İsbert’in verdiği bilgilere göre anket sonuçları şöyle:
u“Eğitim işkolunda cinsel taciz hangi sıklıkla yaşanıyor?” sorusuna ankete katılan kadınların yüzde 44.9’u “yaşanıyor ama az” cevabını verdi.
uTacize uğrayan kadınların yüzde 42’si tacizi çevrelerinden gizliyor, bu da Türkiye’de tacizin geldiği boyutların vahim olduğunu gösteriyor.
uTacizin neden anlatılmadığına dair soruya ise kadınların yüzde 66’sı, “suçlanma kaygısı” yanıtını verdi.
uİşyerinde tacizi uygulayanların yüzde 36’sının yönetici olması dikkat çekti.
uTaciz sonrası kadınların yüzde 45’i insanlara olan güvenini yitiriyor.
u“Tacizi önlemek için neler yapılması gerekir?” sorusuna ankete katılanların yüzde 51.3’ü “Tacizi yapanlara yaptırım uygulansın”, yüzde 49.8’inin “yasalarda düzenlemeler yapılsın” yüzde 36.8’i “şikayet edilsin”, yüzde 28’i “teşhir edilsin”, yüzde 36.7’si ise “kadınlar dayanışma içerisinde olmalı” dedi. (Ankara/ EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

78’LİLERİN KONGRESİNDE DTP’YE DESTEK MESAJI

SONRAKİ HABER

Kayıp kemikler kaybedilmesin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...