14 Aralık 2009 00:00

Evrim teorisi doğru öğretilmeli

MERSİN’de yapılan panelde konuşan Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Süphan Karaytuğ, Evrim Teorisi tam olarak ...

Paylaş

MERSİN’de yapılan panelde konuşan Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Süphan Karaytuğ, Evrim Teorisi tam olarak anlaşılmadan yorum yapmanın yanlış olduğunu, yanlış yorumların evrimin doğru öğretilmesiyle ortadan kalkacağını söyledi.
Eğitim Sen Mersin Şubesi tarafından Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “1859’dan Günümüze Evrim Teorisi” panelinin açılış konuşmasını yapan Eğitim Sen Mersin Şubesi Eğitim Sekreteri Mithat Delioğlu, evrimi savunmanın, bilimi ve bilimsel düşünceyi savunmakla eşdeğer olduğunu belirtti.
Karaytuğ, Darwin’in ‘Türlerin Kökeni Üzerine’ kitabıyla, Evrim Teorisi’ni formüle etmediğini, kanıtlarıyla doğruluğunu da ortaya koyduğunu vurguladı. Karaytuğ, her bir evrimsel sürecin nasıl işlediğini anlamadan, evrimsel biyolojiyi kavramanın ve evrim hakkında doğru yorum yapmanın mümkün olmadığına dikkat çekti. Bu konuda yaşanan en büyük sorunun, evrimi anladığını zanneden bilim insanlarından geldiğini söyleyen Karaytuğ, yanlış yorumların Evrim Teorisi’nin doğru şekilde öğretilmesiyle ortadan kaldırılabileceğini belirtti.
Karaytuğ, “Ne yazık ki, özellikle son dönemlerde ‘Akıllı Tasarım’ gibi hiçbir bilimsel yönü bulunmayan açıklamalarla Evrim Teorisi’nin yanlış olduğu, toplumuzun bazı kesimlerince kabul görmektedir. Bu tür yaklaşımların üstesinden gelmenin tek yolu, bilimsel bilginin öğretildiği bir eğitim sistemi ve dolayısıyla analitik düşünebilen nesiller yetiştirilmesidir” dedi. (Mersin/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Adli Tıp’ta 2011’den önce randevu yok

SONRAKİ HABER

KOZA ‘altın madeni’ buldu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...