14 Aralık 2009 00:00

Özelleştirme tarımı bitirdi

ÇAY Platformu Dönem Sözcüsü Nevzat Paliç, Türkiye’de tarımsal kamu kurumlarının özelleştirilmesinin tarım sektörünü büyük bir çöküşe sürüklediğini söyledi.

Paylaş

ÇAY Platformu Dönem Sözcüsü Nevzat Paliç, Türkiye’de tarımsal kamu kurumlarının özelleştirilmesinin tarım sektörünü büyük bir çöküşe sürüklediğini söyledi. Paliç yaptığı yazılı açıklamada, Rize, Trabzon ve Giresun’da faaliyet gösteren 11 sendika ve ziraat odasının bir araya gelerek ‘Çay Platformu’nu oluşturduğunu, ilk dönem sözcülüğünü Rize Ziraat Odası Başkanlığı’nın yapacağını belirtti.
Amaçlarının Doğu Karadeniz’in en önemli geçim kaynağı olan çay sektörünün ekonomik ve sosyal yaşam içerisindeki konumu, sorunları ve geleceği için ortak akıl, eylem ve iş birliği olduğunu belirten Paliç, “Çayın, ülkemiz ve yöremiz için hayati önem taşıyan tarımsal ürün olarak gerçek değerini bulması gerekmektedir. Sektörden ekmek yiyen geniş toplumsal kesimlerin çıkarları korunmalı ve geliştirilmelidir. Sektöre emek ve akıl olarak katkı sağlayanların refahı artırılmalıdır” dedi.
Türkiye’de tarımın çok önemli bir geçim kaynağı olduğunu kaydeden Paliç, özelleştirmelerin tarım sektörünü büyük bir çöküşe sürüklediğini ifade etti. ÇAYKUR’un da özelleştirilmesi halinde çay tarımı ve üreticisinin aynı akıbete uğrayacağına dikkat çeken Paliç, özelleştirmeye karşı mücadele edeceklerini kaydetti. Paliç, “Çay Platformu bu anlamda ÇAYKUR’un ve çay sanayisinin ayakta kalması için mücadele edecek her kesimin katılımına açıktır” dedi. RİZE
ÖNCEKİ HABER

ZMO Genel Kurulu’nda ortak mücadele çağrısı

SONRAKİ HABER

TOBB başkanı içeride öğrenciler dışarıda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...