14 Aralık 2009 00:00

MEDYATİK

Meğer ne büyük bir aileymişiz! Meğer ne çok sevenimiz, takip edenimiz varmış! Geçen hafta bir soru sordum ‘gazeteleri nasıl okursunuz’ diye, bir dolu e-posta aldım sesime ses veren dostlardan...

Paylaş

Meğer ne büyük bir aileymişiz! Meğer ne çok sevenimiz, takip edenimiz varmış! Geçen hafta bir soru sordum ‘gazeteleri nasıl okursunuz’ diye, bir dolu e-posta aldım sesime ses veren dostlardan...
İtiraf edeyim; mutlu oldum, hoşuma gitti...
Birazdan sözü o güzel insanlara bırakacağım. Ama önce bir rica:
Madem Evrensel’in arkasında para babaları, holdingler yok; yalnızca okurlarına dayanıyor bu gazete, o vakit okurların sesi daha çok çıkmalı, değil mi? Evrensel’in okur mektupları köşesi var, görüş sayfası var mesela. O sayfa daha da etkin kullanılsa, fena mı olur?
Sonra her köşe yazarının e-posta adresi var... O kadar önemli ki aslında gönderdiğiniz e-posta’lar, görüşlerinizi paylaşmanız, beğendiğinizi beğenmediğinizi söylemeniz, eleştirmeniz övmeniz... Nefes alıyor insan adeta!
Biraz da böyle böyle ‘halkın gazetesi’ olur zaten bir gazete. Bu bağlar, bu ilişkiler sayesinde...
Neyse, uzattım galiba. En iyisi sözü okurlara bırakalım:
(Tüm mesajları köşeye taşımak mümkün olmadı. Görüşlerini aktaramadığım okurlar, kusura bakmasınlar.)
- Gazetesini sabah ekmeğiyle birlikte alan ve para vermek istemediği gazeteleri internetten okuyan bir dostumuz, “gündemlerin peşine takılmayıp yeni gündemler yaratan, öngörülü yazıları” beğendiğini söylüyor. Üstelik öngörülerin doğrulanıp doğrulanmayacağını da takip ediyormuş.
- Gazi Mahallesi’nden gelen muhtelif e-posta’larda, Evrensel’in “emekçiden yana” tavrı övülüyor. Biri hariç. Bir güzel kardeşim, başka konulara girmiş. O kendini biliyor.
- Hukuk fakültesi birinci sınıfta okuyan bir genç arkadaşımız, Evrensel ve Birgün’ü okurken bazen yorulduğunu anlatıyor. “Zaten arapsaçına dönmüş olayları, olabildiğince netleştirebilen ve buna gayret eden yazarları tercih ediyorum” diyor. Biçimsel istekleri de var ayrıca: Başlık ilgi çekici olacak, yazı kopuk olmayacak, araya sürekli yıldız konmayacak. “Dikkatimi dağıtıyor” diye şikayet etmiş ve ara başlıklı köşe yazılarını tek geçtiğini de eklemiş.
- Susurluk’tan bir dostumuz ise gazetedeki bazı yazıları okumayıp es geçebildiğini ama günlük siyasi gelişmeleri, o gün “yararlanırım” düşüncesiyle mutlaka okuduğunu vurguluyor. Yazılarda içtenlik ve samimiyeti takdir ediyor.
- “Bazen sıkılıyorum gazetelerden, hep aynı şeyler gibi geliyor yazılanlar” diyor bir dostumuz.
- Ve son olarak, Kastamonu’dan bir emekli okurumuz, Evrensel’den İhsan Çaralan ve Mustafa Yalçıner’in çözümlemelerini; -görüşlerini tasvip etmese de- Yılmaz Özdil ve Necati Doğru’nun kısa cümlelerle olayları anlatmasını; Ece Temelkuran’ın tarzını ve cesaretini, Derya Sazak’ın ise “orta yolda sola meyil gösterip yazmasını” beğendiğini söylüyor.
Haftaya görüşmek üzere!
twitter.com/mkuleli
MUSTAFA KULELİ
ÖNCEKİ HABER

zama zingo

SONRAKİ HABER

Sedat Simavi ödülleri sahiplerini buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...