15 Aralık 2009 00:00

‘Kelle koltukta ocağa giriyoruz’

KARADENİZ Ereğli Kandilli Hema Kömür İşletmesi’nde çalışan maden işçileri, 24.00-08.00 vardiyasında iş bıraktı.

Paylaş

KARADENİZ Ereğli Kandilli Hema Kömür İşletmesi’nde çalışan maden işçileri, 24.00-08.00 vardiyasında iş bıraktı. Geçtiğimiz ay bir ocakta yangın çıkmasını gerekçe göstererek son maaşlarından yüzde 20 kesinti yapacağını belirten işvereni uyarmak ve ödenmeyen ücretleri için gece vardiyasında çalışan işçiler ocağa girmedi.
Geçtiğimiz yıllarda da maaşlarına zam yapılmaması, ödenmeyen maaşlarının ödenmesi, yemek paralarının verilmesi talepleriyle iş bırakan maden işçileri, her seferinde işveren temsilcilerinin kendilerine söz verdiğini, ancak 1-2 aylık iyileşmeler sonrası tekrar maaş ödemelerinin geciktirilmeye başlandığını söylediler. 1 yıldır yemek paralarının da ödenmediğini belirten işçiler, 12. ay maaşlarından yüzde 20 kesinti yapılacağının açıklanmasının bardağı taşıran son damla olduğunu belirttiler.
Bazı maden işçileri, en son Bursa’da yaşanan maden ocağındaki grizu patlamasını anımsatarak, “Kelle koltukta ocağa giriyoruz. İşverenin bize söylediği işi yapıyoruz. Bugüne kadar iş kazası sonucu ölen ve sakat kalan arkadaşlarımız da oldu. Yaptığımız işin zorluğu ve riskini düşündüğümüzde bize reva görülen bu sefalet koşullarını kabul etmiyoruz. Tüm yetkilileri, ellerini vicdanına koyup verdikleri kararı gözden geçirmeye çağırıyoruz” dediler. (Ereğli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

AYRIMCILIK SÜRÜYOR

SONRAKİ HABER

CiNAYETE RAPORLA TASDiK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...