15 Aralık 2009 00:00

Meslek liseliler kurban ediliyor

Öğrenciler katsayı haksızlığına karşı eylem yaptı.

Paylaş

Öğrenciler katsayı haksızlığına karşı eylem yaptı. Eğitim Sen Adana Şubesi ve Karşıyaka Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, yaptıkları eylem ile meslek lisesi öğrencilerinin deneme tahtası haline getirildiğini belirttiler. Eğitimciler ve öğrenciler, siyasi argüman olarak kullanılan imam hatip liselerinin kapatılmasını istediler.
Karşıyaka Meslek Lisesi önünde bir araya gelen Eğitim Sen yöneticileri ve meslek lisesi öğrencileri, katsayı haksızlığına bir an önce son verilmesi gerektiğini söylediler. Lise önünde öğrenciler ve eğitimciler adına basın açıklaması yapan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, yüz binlerce meslek liselinin geleceğinin imam hatipler üzerinden yürütülen tartışmaya kurban edildiğini söyledi. Laik bir eğitim sisteminde imam hatip yetiştiren okula yer olmadığına dikkat çeken Boğa, imam hatip liselerinin kapatılması gerektiğini dile getirdi. Boğa, meslek liselilerin imam hatipliler ile aynı kategoride değerlendirilmesinin ise kabul edilemez olduğunun altını çizdi.
SORUN SINAV SİSTEMİ VE YÖK
Eğitim eşitsizliklerinin katsayı tartışmasına indirgenemeyeceğini ifade eden Boğa, milyonların umudu haline getirilmiş sınav sistemi sorgulanmadan katsayı değişiklikleri ile eğitim eşitsizliğinin ortadan kaldırılamayacağını söyledi. Yükseköğrenimde piyasalaşmaya hız verilerek eşitsizliğin had safhaya ulaştığını belirten Boğa, katsayı uygulamasını ortadan kaldırarak eşitsizliğin ortadan kalktığını söylemenin yanılsama olduğunu dile getirdi. Sorunun katsayı sorunu olmadığını vurgulayan Boğa, sorunun YÖK ve onun yap boz tahtasına çevirdiği sınav sisteminde olduğunun altını çizdi. Eğitim Sen olarak eğitim sisteminin baştan aşağı değiştirilmesi gerektiği yönündeki taleplerini bir kez daha yinelediklerini söyleyen Boğa, “Mesleki ve teknik eğitimin sorunları bilimsel ve çağdaş yöntemlerle çözülmelidir” dedi. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Grizu patlamasında hatalar zinciri

SONRAKİ HABER

AYRIMCILIK SÜRÜYOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...