15 Aralık 2009 00:00

KAPATMA RESMİ GAZETE’DE

ANAYASA Mahkemesi’nin, DTP’nin kapatılmasına ilişkin kısa kararı, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.

Paylaş

ANAYASA Mahkemesi’nin, DTP’nin kapatılmasına ilişkin kısa kararı, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Gerekçeli karar açıklanmayan Resmi Gazete’de, DTP’nin tasfiye işlemlerinin Maliye Bakanlığı’nca yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı da yer aldı.
Yayımlanan kararda, “Demokratik Toplum Partisi’nin, eylemleri yanında terör örgütüyle olan bağlantıları da değerlendirildiğinde devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı nitelikteki fiillerin işlendiği bir odak haline geldiği anlaşıldığından, Anayasa’nın 68. ve 69. maddeleri ile 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun 101. ve 103. maddeleri gereğince kapatılmasına karar verildiği” belirtildi. Gazete’de siyasi yasaklara ilişkin olarak da şunlar kaydedildi:
Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Leyla Zana, Necdet Atalay, Orhan Miroğlu ve Selim Sadak’ın da aralarında bulunduğu siyasi yasak getirilen 37 kişinin listesinin de yayımlandığı kararda, adı geçen kişilerin beş yıl süreyle bir başka partinin kurucusu, üyesi, yöneticisi ve denetçisi olamayacakları belirtildi. Mardin Milletvekili Ahmet Türk ve Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk’un milletvekillikleri kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla sona ermiş oldu.
Gazetede DTP’nin bütün mallarının 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun 107. maddesi gereğince hazineye geçmesine karar verildiği kaydedildi. (ANKARA)


ÖNCEKİ HABER

İddianameleri hep tartışmalı

SONRAKİ HABER

Dökülen kandan siz sorumlusunuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...