15 Aralık 2009 00:00

HATAY’DA KAPATMAYI MI GÖRÜŞTÜLER?

DTP Grup Başkanvekili Gültan Kışanak, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’la Batasuna örneğini konuştuğunu ve mahkemeyi etkilediğini söyledi.

Paylaş

DTP Grup Başkanvekili Gültan Kışanak, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’la Batasuna örneğini konuştuğunu ve mahkemeyi etkilediğini söyledi.
Milliyet Gazetesi Yazarı Fikret Bila, 9 Aralık’taki köşesinde Çiçek’in “DTP Batasuna örneğini incelemeli” dediğini yazdı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç’ın “Kararı verirken Batasuna örneğini dikkate aldık” açıklamasının ardından DTP’de, Kılıç ve Çicek’in benzer noktalarına işaret etmişti.
BİRLİKTE TATİL YAPTILAR
DTP Grup Başkanvekili Gültan Kışanak, Anayasa Mahkemesi üyeleri ve kabine üyelerinin kurban tatilini birlikte geçirdiğini ve Kılıç’ın geçen hafta da Cemil Çiçek’in kızının düğününde şahitlik yaptığını hatırlatarak, dikkatleri görüşmelere çevirdi. Kışanak, “Batasuna örneği burada konuşuldu” dedi. “AKP hükümetinin son bir aydır DTP’ye yönelik tavrı değişti. Arkasından Cemil Çiçek ve Ömer Çelik devam ettirdi” diyen Kışanak şöyle konuştu; “Bayramda Cemil Çiçek, Sadullah Ergin ve Haşim Kılıç Hatay’da birlikteydiler. Şimdiye kadar Anayasa Mahkemesi’nde 11-0 diye bir karar çıkmadı. Bu kararda hükümetin etkisi olduğunu düşünüyoruz.”
AYNI OTELDEYDİLER
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi Üyeleri Recep Kömürcü, Cafer Şat ve Serdar Özgüldür Kurban Bayramı tatilini aileleriyle birlikte Hatay’da Termal Ottoman Otel’de geçirdi. Aynı Otel’de Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu bayram tatillerini geçirdi. Mahkeme üyeleri ile AKP’liler, kabine üyeleri ve AKP yöneticileri uçak yolculuğunu da birlikte yaptılar. Haşim Kılıç, 6 aralık pazar günü de Çiçek’in kızının Sheraton Oteli’nde düzenlenen nikah törenine de katılarak nikah şahitliği yaptı. (HABER MERKEZİ)


KILIǒIN VİCDANI RAHATMIŞ!
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, DTP’nin kapatılması kararıyla ilgili “Vicdanım rahat” dedi. Parti üyesi olmadığı halde Leyla Zana’ya da siyasi yasak getiren mahkemenin başkanı Kılıç, Anayasa’ya uygunluk ve delil incelemesi bakımından ise hiçbir eksiklik olmadığını söyledi.
‘Çok titiz bir inceleme yaptıklarını’ ileri süren Kılıç, partiye üye olmadığı halde Leyla Zana’nın siyasi yasak getirilenler arasında yer almasına ilişkin ise topu Başsavcılık’a attı. “Kılı kırk yararak karar verdiklerini” söyleyen Kılıç, “Bir kimsenin bir partiye üye olup olmadığını Anayasa Mahkemesi nasıl araştırır? Başsavcılığa sorarak. Çünkü kayıtlar oradadır. Başsavcılığın iddianamesinde Leyla Zana üye olarak görülüyordu” dedi.
Kılıç’ın bu cevabı zaten tartışmalı olan Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya’nın iddianamesine ilişkin soru işaretlerini de arttırdı. Yalçınkaya’nın iddianamesinde siyasi yasak istenenlerden 2’sinin DTP üyesi dahi olmadığı, birinin ise hayatta olmadığı anlaşılmıştı.
ÖNCEKİ HABER

Tabelalar söküldü

SONRAKİ HABER

İddianameleri hep tartışmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...