15 Aralık 2009 00:00

Gerilim tırmandırılmak isteniyor

DTP’nin kapatılması ardından yaşanan gerilim tırmandırılmak isteniyor. DTP’nin kapatılmasını protesto etmek isteyen kitleye yönelik saldırılar ise artarak devam ediyor.

Paylaş

DTP’nin kapatılması ardından yaşanan gerilim tırmandırılmak isteniyor. DTP’nin kapatılmasını protesto etmek isteyen kitleye yönelik saldırılar ise artarak devam ediyor. Polisin birçok yerde yaptığı müdahalenin ardından bu kez de “Eli silahlı kişilerin” saldırısı yaşanıyor.
DTP’nin kapatılmasına karşı eylem yapanlara önceki gün de Dolapdere’de ellerinde silahlı bir grup ülkücünün saldırısı yaşandı. Ellerinde balta, beyzbol sopası ve döner bıçakları bulunan bir grup, “Ya Allah bismillah, Allahuekber” diye bağırarak yaptıkları saldırıda silah da kullandı. Silahlı yaşanan saldırıda Şevket Aslan yaralandı.
SİYASETÇİLER ...
Giderek tırmandırılmak istenen gerilime siyasetçilerin açıklamaları da etkili oluyor. MHP ve CHP’nin yaptığı açıklamalar gerilimi tırmandırıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalarda ise saldırıyı yapanları halkı gören açıklamaları dikkat çekiyor. Daha önce İstanbul Dolapdere’de yapılan bir gösteriye benzer şekilde bir grup tarafından “bombalı silahla” müdahale etmişti. Başbakan bunu “Vatandaş kendini savunacaktır” açıklamasını yapmıştı.
ADLİYEDE OLAY
İstanbul’da önceki gün çıkan olaylarda silah çektiği belirlenen 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 2’si emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakılırken 1 kişi ise başka bir suçtan arandığı için adliyeye gönderildi
Beyoğlu Tarlabaşı’nda DTP’nin kapatılmasını karşı yapılan eylem yapanlar Dolapdere’ye doğru yürüdü. Yürüyenlere, elinde tabanca, bıçak ve satırlı olanlar bir grubun saldırısına maruz kaldı. Yaşanan bu saldırıya ilişkin Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şubesi Ekipleri, elinde tabanca ile görüntülenen 3 kişiyi, olaydan hemen sonra gözaltına aldılar. Yapılan soruşturma sonrası, T.G ve S.Z., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu arada başka bir soruşturma dosyası kapsamında hakkında arama kararı bulunan Selçuk Ü. Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı’na çıkarıldı. Olayda kullanılan iki tabanca ise balistik inceleme yapılmak üzere, Kriminal Şube Müdürlüğü’ne gönderildi. Üçüncü tabanca ise henüz bulunamadı. Olaylarda bir kişinin yaralandığı iddiaları ise henüz kesinleştirilemedi.
S.Ü.’nün adliyeye getirilmesi sırasında arbede çıktı. S.Ü.’nün arkadaşları gazetecilerin görüntü almasını engellemeye çalıştı. Yaşanan arbede arasında S.Ü adliyeye götürüldü. Mersin Güneşli Mahallesi’nde DTP’nin kapatılması gerekçesiyle düzenlenen gösteride de olaylar çıktı.Molotofkokteyli ve taş atan göstericilere polis gaz bombasıyla müdahale etti. Polisin müdahalesi yanı sıra ellerinde sopa ve döner bıçaklı bir grupta protesto eylemi yapmak isteyenlere saldırmak istedi. (HABER MERKEZİ)

BAŞBAKAN: OLAYLARI ABARTMAYIN!

Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul’da göstericilere silah çekilmesiyle ilgili olarak, “Abartarak yayınlamayın” dedi. Erdoğan, dün TBMM’ye girişinde kuliste gazetecilerin İstanbul’daki olaylarla ilgili sorusuna, “Lokal olayları abartarak yayınlamak, bana göre çok ciddi bir yanlış” dedi. Medyanın görüntüleri tekrar tekrar vermesini eleştiren Erdoğan, “Bu ülkede bazı illerimizde, semtlerde maalesef bazı tahrikler sebebiyle olan bu olayların, bu kadar abartılı bir şekilde verilmesi doğru değil” dedi. “Bunların hepsi, milli birlik, kardeşlik ve Demokratik Açılım süreci içerisinde aşılacak olan bir süreçtir” diyen Erdoğan, “Ama tabii meydanlarda siyasi liderler bu süreci germek için ellerinden geleni yaptığı sürece de bazı sıkıntılar olur” dedi. Erdoğan’ın silah çekenlere ilişkin bir eleştiride bulunmaması dikkat çekti.
ÖNCEKİ HABER

Bir sömürü cehennemi

SONRAKİ HABER

Bütçe görüşmeleri başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...