15 Aralık 2009 00:00

12 bin TEKEL işçisi Ankara’da

YAPRAK Tütün İşletmeleri’nde çalışan 12 bin TEKEL işçisi, fabrikalarının kapatılmaması ve 4-c uygulamasına karşı bugün Ankara’da ...

Paylaş

YAPRAK Tütün İşletmeleri’nde çalışan 12 bin TEKEL işçisi, fabrikalarının kapatılmaması ve 4-c uygulamasına karşı bugün Ankara’da AKP Genel Merkezi önünde büyük eylem yapacak. İşçiler, talepleri kabul edilene kadar Ankara’da kalmakta kararlı.
Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve Türk-İş Genel Sekreteri ve aynı zamanda Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, eyleme ilişkin bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenledi.
İşyerlerinin kapatılma kararıyla ilgili 2 yıldır ilgili kurumlara başvuruda bulunduklarını ve alternatif önerdiklerini söyleyen Mustafa Türkel, ilgililerin “çözüm üretme yönünde” verdikleri sözleri tutmadıklarını bildirdi. İşyerleri kapatılan işçilerin özlük haklarıyla birlikte başka kurumlara nakledilmesi gerektiğini ifade eden Türkel, “Bir kez daha söylüyoruz; TEKEL işçisi özelleştirme mağduru değildir. TEKEL işçisi kapatılma mağdurudur. Özelleştirme mağduru gibi gösterilerek, sefalet ücretine, 4-c statüsüne mahkum edilmesi kabul edilmeyecektir” diye konuştu.
Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu da Türkiye’nin halen özelleştirmelere devam etmesinin hiçbir mantıklı açıklamasının olmadığını dile getirdi. 4-c uygulamasına karşı çıkan Kumlu, “Çünkü, 4-c kapsamında çalıştırılanlar, sendika üyesi olamadığı gibi kıdem tazminatı hakkından da yoksundur. Yılın 10 ayı ile sınırlı bir süre ve düşük ücretle, iş güvencesinden mahrum bir şekilde çalıştırılmaktadırlar” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın TEKEL işçilerine yönelik, “Yatarak para kazanma dönemi bitti, yatan gider, üretmeye para yok” sözlerinin Türk-İş tarafından öfke ve üzüntü ile karşılandığını söyleyen Kumlu, “Başbakan bilmelidir ki, bu ülkede yatarak para kazananlar işçiler değildir” diye konuştu. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

TCDD’de bugün iş bırakılacak

SONRAKİ HABER

Şeker işçileri mücadeleci sendika istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...