15 Aralık 2009 00:00

Berlusconi’nin ağzını burnunu kırdılar!

İTALYA Başbakanı Silvio Berlusconi, lideri olduğu Özgürlükçü Halk Partisi’nin Milano’nun Duomo Meydanı’nda düzenlediği miting sırasında saldırıya maruz kaldı.

Paylaş

İTALYA Başbakanı Silvio Berlusconi, lideri olduğu Özgürlükçü Halk Partisi’nin Milano’nun Duomo Meydanı’nda düzenlediği miting sırasında saldırıya maruz kaldı. Berlusconi konuşmasının ardından kürsüden indikten sonra saldırıya uğradı.
Taraftarlarına imza dağıtarak aracına yöneldiği sırada Massimo Tartaglia, koruma duvarını aşmayı başardı ve elindeki metal bir cisimle Berlusconi’nin yüzüne vurdu.
YÜZÜ DAĞILDI
Tartaglia’yı yakalayan güvenlik birimleri Berlusconi’yi araçla hemen miting alanından uzaklaştırarak, tedavi için Milano’daki San Raffaele Hastanesi’ne götürdü.
Berlusconi’nin burnunda kırık olduğunu ve alt dudağına da dikiş atıldığını ve dişinin kırıldığı öğrenildi.
SALDIRI ZİRVE ERTELETTİ
Berlusconi’nin saldırıya uğraması, Türkiye-İtalya arasındaki hükümetler arası zirvenin ertelenmesini de beraberinde getirdi.
İki ülke yetkilileri arasında dün yapılan telefon görüşmeleri sonucu, çarşamba günü Roma’da yapılması planlanan hükümetler arası zirvenin daha sonraki bir tarihe ertelenmesi kararlaştırıldı.
İtalya-Türkiye arasındaki hükümetler arası zirve, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Berlusconi önderliğinde, yedi İtalyan, sekiz Türk bakanın katılımıyla yapılacaktı.
(DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

3’lü troyka Gazze’yi boğmaya çalışıyorlar

SONRAKİ HABER

iKLiM EYLEMCiLERiNE ‘SOĞUKTA BEKLEME CEZASI’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...