15 Aralık 2009 00:00

Eksi 2 derecede üşüten yardım

ARDAHAN’da Valilik İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilen 56 liralık yardım parası için vatandaşlar sabah ...

Paylaş

ARDAHAN’da Valilik İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilen 56 liralık yardım parası için vatandaşlar sabah saatlerinde bankalar önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Çoğu köylerden gelen vatandaşların üşüdükleri görüldü. Gündüz hava sıcaklığının sıfırın altında 2 derece olarak ölçüldüğü kentte, kuyrukta bekleyen yaşlı vatandaşlar, “Kurban yardım parası bu vakte bırakılır mı?” diye tepki gösterdiler. Soğuk havada saatlerce yardım parası alabilmek için beklediklerini söyleyen, isminin açıklanmasını istemeyen yaşlı bir vatandaş, “94 yaşındayım. Bu devlete 4 yıl askerlik yaptım. Ama 3 kuruşluk para için düştüğümüz hallere bakın. Kuyrukta soğukta saatlerce yardım parası alabilmek için bekliyoruz. Devlet parayı bu şekilde değil de, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine teslim etse, daha iyi olmaz mıydı? Kurban Bayramı geçeli 3 hafta oldu. Ama daha yeni bayram parası veriliyor. Tam rezalet bir durum” diye konuştu.
Kuyrukta bekleyen yaşlı kadınlar ise yardım parasının bu şekilde değil de, kendilerine teslim edilmesinin daha iyi olacağını belirterek, kuyrukta saatlerce beklemenin kendileri için çileye dönüştüğünü vurguladılar. (ARDAHAN)
ÖNCEKİ HABER

Biz hayata barış, kardeşlikle bağlanmak istiyoruz’

SONRAKİ HABER

Yakupabdal köyünde yıkım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...