15 Aralık 2009 00:00

Biz hayata barış, kardeşlikle bağlanmak istiyoruz’

ÖZELLİKLE son yıllarda hayatımızın her alanında mantar gibi biten baz istasyonlarının yaşam alanları içerisinde kurulması hız kesmeden devam ediyor.

Paylaş

ÖZELLİKLE son yıllarda hayatımızın her alanında mantar gibi biten baz istasyonlarının yaşam alanları içerisinde kurulması hız kesmeden devam ediyor. Kurulan bu baz istasyonlarına karşı mücadele de sürüyor. Mahallelerinde baz istasyonu kurulan, Antalya ve Ankara’nın çeşitli mahallelerindeki halk baz istasyonlarına karşı eylem yaptı.
Antalya’da Fabrikalar Mahallesi’nden “Mahallemizde baz istasyonu istemiyoruz” sesi dikkatlerin bu mahalleye çevrilmesine neden oldu. Önceden yapılan AVEA şirketine ait baz istasyonu ile ilgili davaları sürerken ikinci bir baz istasyonunun kurulması üzerine Fabrikalar Mahallesi sakinleri, baz istasyonuna karşı bir basın açıklaması yaptılar.
Mahalleliler adına basın açıklamasını okuyan mahalle sakini Mimar Birsen Tanyeri, geleceklerinin karartılmak istenmesine sessiz kalmayacaklarını ve mahallelerinde baz istasyonu istemediklerini söyleyerek, Antalya’nın değişik noktalarında kendileri gibi baz istasyonu mağdurlarına seslenip dayanışma çağrısında bulundu. Tanyeri yaptığı açıklamada son olarak, “Biz hayata AVEA ve TURKCELL’le değil barış, kardeşlik ve dostlukla bağlanmak istiyoruz” dedi.
BAZ İSTASYONLARI ÇOĞALMASIN’
Ankara’da 19 Mayıs Mahallesi’nde kurulan baz istasyonlarını istemeyen mahalle sakinleri, önce panel düzenlediler, ardından yürüyüş yaparak baz istasyonuna tepki gösterdiler.
Önceki gün Çalıyurt Köyü Yardımlaşma Derneği’nde düzenlenen panelde, Ankara Tabip Odası’ndan Dr. Haluk Başçıl, baz istasyonunun insan sağlığına kısa, orta ve uzun vadede verdiği zararları anlattı.
Avukat Candan Dumrul, bireysel davaların baz istasyonlarının hukuken durdurulmasında daha etkili olduğunu aktarırken, Elektrik Mühendisleri Odası’ndan Bahadır Acar da panele katılanları teknik yönden aydınlattı.
Yağmura rağmen planladıkları yürüyüşü “Mahallemizde baz istasyonu istemiyoruz” pankartı arkasında toplanan 100’den fazla kişinin katılımıyla gerçekleştiren mahalleli, baz istasyonları kaldırılana kadar her pazar saat 14.00’te yürüyüş yapma kararı aldı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Atık toplayıcıları eylem yaptı

SONRAKİ HABER

Eksi 2 derecede üşüten yardım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa