16 Aralık 2009 00:00

‘Çözümün adresi TBMM’dir’ çağrısı

AYDIN, yazar, akademisyenlerden oluşan grup Kürt sorununda çözümün adresinin Meclis olduğunu bildiren bir bildiri yayınladı.

Paylaş

AYDIN, yazar, akademisyenlerden oluşan grup Kürt sorununda çözümün adresinin Meclis olduğunu bildiren bir bildiri yayınladı.
Ufuk Uras, Adalet Ağaoğlu, Ali Balkız, Aydın Engin, Ayşe Erzan, Baskın Oran, Burhan Şenatalar, Erol Katırcıoğlu, Fevzi Gümüş, Fuat Keyman, Gencay Gürsoy, Hüseyin Ergün, Mithat Sancar, Murat Belge, Orhan Silier, Osman Kavala, Oya Baydar, Ömer Laçiner, Sami Evren, Seyfettin Gürsel, Süleyman Çelebi, Tarhan Erdem, Zübeyde Kılıç imzalı bildiride “DTP’nin kapatılması, 25 yıldır süren kanlı çatışmanın durması ve silahların susması umudunun sona ermesi tehlikesini güçlendiriyor. Toplumun, yaraları uzun süre sarılamayacak bir çatışmaya sürüklenme riski önümüzde duruyor” uyarısı yapıldı. Bildiride, “Barışı, eşitliği, kardeşliği ve Kürt sorununun parlamentoda çözülmesi gerektiğini savunan insanlar olarak, öncelikle Hükümeti ve TBMM’ni, istifa edeceklerini açıklamış olsalar bile Kürt siyasal temsilcilerini, sorunların siyaset ve demokrasi çerçevesinde çözülebilmesi için hızla harekete geçmeye çağırıyoruz” denildi. (Ankara/EVRENSEL)







ÖNCEKİ HABER

UFUK

SONRAKİ HABER

En tuzu kuru vekiller bizde!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...