16 Aralık 2009 00:00

Ataşehir Belediyesi'ne işçilerinden tepki

ATAŞEHİR'in ilçe yapılmasından sonra Kadıköy Belediyesi'nden Ataşehir Belediyesi'ne gönderilen işçiler, belediye önünde protesto eylemi düzenledi.

Paylaş

ATAŞEHİR'in ilçe yapılmasından sonra Kadıköy Belediyesi'nden Ataşehir Belediyesi'ne gönderilen işçiler, belediye önünde protesto eylemi düzenledi. Genel-İş üyeleri, toplusözleşmenin sonuçlandırılmaması ve özlük hakların verilmemesi nedeniyle eylem yaptılar.
Küçükbakkalköy'deki belediye binası önünde toplanan işçiler, sloganlarla Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yi tutumlarından dolayı protesto etti.
Genel-İş 1 No'lu Şube Başkanı Şahan İlsever, belediye başkanlarının seçimler sırasında AKP üzerinde muhalefet ederek iktidara geldiklerini; ancak göreve geldikten sonra işçiler hakkındaki gerçek düşüncelerinin ortaya çıktığını söyledi.
İlsever, "Belediye yönetimi bedellerle kazanılmış ikramiyeleri kaldırmaya yönelmeleri, yevmiyeleri düşürmeye ve zorunlu emekliliği dayatarak işçileri işten atmaya kalkmaları gerçek niyetlerini göstermiştir. Bu uygulamalar karşısında sessiz kalmayacağımızı ve haklarımıza sahip çıkacağımızı ilan ediyoruz.
Ataşehir Belediyesi demokratik anlayışla belediyeyi yöneteceğini söylemişti. Ancak iktidar olduktan sonra demokratik haklarını kullanan ve basın açıklamasına katılan işçilerden savunma istenmesi, işten atmakla tehdit etmesi ve baskı uygulaması söyledikleriyle yaptıklarının farklı olduğunu göstermiştir" diye konuştu. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Sözleşmeli itfaiyeciler iş bırakacak

SONRAKİ HABER

Demiryolculardan hükümete son uyarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...