16 Aralık 2009 00:00

Balkız: Aynı masaya oturmayız

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, 6. Alevi Çalıştayı’na Maraş katliamının sanıklarından Ökkeş Şendiller’in...

Paylaş

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, 6. Alevi Çalıştayı’na Maraş katliamının sanıklarından Ökkeş Şendiller’in de davet edilmesine tepki göstererek, diğer davetlilere, “Şendiller ile aynı masaya oturmayın” çağrısı yaptı.
Balkız dün yaptığı yazılı açıklamada, “6. Alevi Çalıştayı’na davet edilenlere çağrımızdır:
Maraş katliamı davasının bir numaralı sanığı Ökkeş Şendiller ile (Kenger) aynı masaya oturmayız” dedi.
3 Haziran 2009’da yapılan ilk Alevi çalıştayına davet edilen Alevi örgütlerinin, “Alevilerin beş temel sorununda görüş birliğine varıp, bu sorunları hükümete sunduklarını” kaydeden Balkız, o tarihten bugüne kadar hükümet tarafından, Alevilerin görüş birliğine vardığı bu konuların çözümünde bir adım dahi atılmadığını ifade etti. Balkız, “Alevilerin azınlıkta tutulduğu çeşitli kurum ve kişilerin davet edildiği dört Alevi çalıştayı daha yapılarak, Alevilerin sorunlarının çözümü için ipe un serilme süreci yaşama geçirilmiştir” dedi.
ALEVİ ÇALIŞTAYININ GELDİĞİ NOKTA
Çalıştayı başlatıp yürüten iradenin Ökkeş Şendiller’in kim olduğunu bildiğinin altını çizen Balkız, “Aslında burada önemli olan, bu vesile ile Maraş katliamını ve Ökkeş Şendiller’i anımsamış olmamız değil, Alevi çalıştayının hangi noktaya geldiği gerçeğidir” dedi.
Balkız, “Memur-Sen genel başkanı gibi bu çalıştayda da ilginç asimilasyon önerilerinde bulunan zatlar gelip geçti” dedi. Şimdi sıranın 31 yıldır her Alevinin zihnine kazınmış olan bir isimle yürütülür hale gelmesinde olduğunu vurgulayan ve öncelikle bu gerçeğin görülmesini isteyen Balkız, diğer davetli siyasetçilere “katılmayın” çağrısı yaparak, “Alevilerin sorunlarını içtenlikle tartışacağına inancımız olan siz sevgili dostlara buradan sesleniyoruz: Bu zat ile aynı masaya oturmayınız. Bu zat ile Alevi sorunlarını çözeceğini sananlarla, bu zatı baş başa bırakınız” diye seslendi.
ŞENDİLLER KATILMAYACAK
Öte yandan, Maraş katliamı davasının 1 numaralı sanığı Ökkeş Şendiller, hükümet tarafından davet edildiği Alevi çalıştayına katılmayacağını açıkladı. Şendiller, bakanlığın daveti geri çekmesi gibi bir durumun da söz konusu olmadığını vurguladı.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Oy vererek tepki gösterdiler

SONRAKİ HABER

Polis hızını alamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...