16 Aralık 2009 00:00

Oy vererek tepki gösterdiler

EGE Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde en az oyu alan Prof. Dr. Celal Artunç’un dekanlığa atanmasına ...

Paylaş

EGE Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde en az oyu alan Prof. Dr. Celal Artunç’un dekanlığa atanmasına tepki istifalarıyla boşalan Fakülte Kurulu üyelikleri için seçim yapıldı. Seçimde, Prof. Dr. Artunç’un atanmasında etkili oldukları belirtilen AKP Manisa Milletvekili, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu’na 3’er oy çıkması, öğretim üyelerinin protestosu olarak nitelendi.
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde, tepki istifalarından boşalan anabilim dalı başkanlıklarından sonra Fakülte Kurulu üyeliklerinin seçimleri yapıldı. Toplam 86 öğretim üyeli fakültede, istifa eden Prof. Dr. Sevtap Günbay, Prof. Dr. Ali Vehbi Tuncer, Prof. Dr. Hüseyin Tezel, Doç. Dr. Ayşegül Kaya ve Doç. Dr. Ebru Çal’dan boşalan üyeliklere profesörler 3, doçentler ise 2 temsilci belirlemek için sandığa gitti.
Dekan Prof. Dr. Artunç’un başkanlığında yapılan seçimde, profesörleri temsil etmesi için 5 isim önerildi. Prof. Dr. Özlem Seçkin 39, Prof. Dr. Füsun Ünlü 34 ve Prof. Dr. Nesrin Dündar 33 oy alarak Fakülte Kurulu’nda profesörlerin temsilcisi oldu. Bülent Arınç ile AKP İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu’na da oy çıktı. Bu oylara Dekan Prof. Dr. Artunç’un şaşırdığı ve değişik isimleri okumayacağını, isteyenlerin seçim sonrasında oy pusulalarına bakabileceğini söyledi. Seçim sonrasında Arınç’a 3, Tekelioğlu’na 3, Prof. Dr. Artunç’un Ziraat Fakültesi’nden arkadaşı olduğu belirtilen Prof. Dr. Ramazan Erkek’e de 2 oy verildiği ortaya çıktı.
(İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

Dev-Sol ana davasında ceza yağdı

SONRAKİ HABER

Balkız: Aynı masaya oturmayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...