16 Aralık 2009 00:00

İsrail’e Gazze işgali şoku!

BİR İngiliz mahkemesi, İsrail Dışişleri eski Bakanı Tzipi Livni hakkında savaş suçlarından tutuklanması için karar çıkardı.

Paylaş

BİR İngiliz mahkemesi, İsrail Dışişleri eski Bakanı Tzipi Livni hakkında savaş suçlarından tutuklanması için karar çıkardı. İsrail Dışişleri Bakanlığı kararı kınadı.
Guardian gazetesinin internet sitesinde yayımlanan habere göre Westminster Mahkemesi, bu yılbaşında Gazze’de çıkan çatışmaların kurbanlarına vekalet eden avukatların talepleri üzerine İsrail eski dışişleri bakanı hakkında geçen hafta sonu tutuklama kararı çıkarttı.
NEDEN GELMEDİ?
Ancak gazete, tutuklama kararının, geçtiğimiz günlerde Londra’daki bir toplantıya katılması beklenen Livni’nin, İngiltere’de olmaması üzerine geri çekildiğini bildirdi. İngiliz ve İsrail medyası, şu an muhalefette bulunan Kadima Partisi liderinin tutuklanmaktan korktuğu için bu ziyareti iptal ettiğini bildirdi.
İsrail eski dışişleri bakanının ofisinden yapılan açıklamada ise ziyaretin programdaki bazı sorunlardan ötürü gerçekleşmediği belirtildi.
İngiliz Dışişleri Bakanlığı, davayı derhal değerlendirmeye aldıklarını açıkladı.
İSRAİL’DEN KINAMA
İsrail Dışişleri Bakanlığı, dün yaptığı açıklamayla kararı kınadı. Bakanlık, bu “gülünç duruma” bir son verilmesini isterken, İngiliz hükümetini harekete geçmeye çağırdı. Açıklamada, mahkeme tarafından verilen karar “hatalar komedisi” olarak değerlendirilirken, olayın iki ülke arasındaki ilişkilere zarar verebileceği vurgulandı.
900 SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ
İnsan hakları örgütleri ve BM müfettişleri, İsrail’i, 900 sivilin öldüğü 22 gün süren Gazze’deki çatışmalar sırasında savaş suçu işlemekle suçluyor. Ayrıca İsrail’i fosfor bombası kullanmakla suçluyor. İsrail, çatışmalardaki sivil kayıp sayısının daha az olduğunu öne sürüyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Sanal eleştiriye bile gelemedi!

SONRAKİ HABER

KRİZİN YÜKÜ YİNE HALKA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...