16 Aralık 2009 00:00

Times savaş çığırtkanlığı yapıyor

İNGİLİZ Times gazetesi, ‘Ahmedinecad’ın 4 yıllık sırrının belgesi ortaya çıktı’ diyor ve İsrail’i kışkırtıyor!

Paylaş

İNGİLİZ Times gazetesi, ‘Ahmedinecad’ın 4 yıllık sırrının belgesi ortaya çıktı’ diyor ve İsrail’i kışkırtıyor!
“İran’ın 4 yıldır tüm dünyadan gizli nükleer bomba yaptığı iddiası belgelendi.” Gazete bu iddiayla yaptığı haberle, İsrail’i kışkırtan sözler söyledi ve “Bir ay içinde İran’ı vurup vurmayacağına karar vermeli” dedi.
GİZLİ BELGE İDDİASI
Times gazetesi dünkü sayısında, İran’ın bir nükleer bomba yapmaya hazırlandığını kanıtlayan yüzlerce sayfalık gizli bir belgeye ulaştığını öne sürdü. Haberi manşetten duyuran gazete, “İran’ın en hassas nükleer projesiyle ilgili ele geçirdiği bu belgelerin” nükleer bombayı ateşleyecek bileşenle ilgili dört yıllık bir deneye ait olduğunu ileri sürdü.
İSRAİL’İ KIŞKIRTAN SÖZLER
Dış istihbarat örgütlerine göre belgelerin 2007 yılı başlarına ait olduğunu belirten gazete, İran’ın bu belgede anlatılan deneyin sivil amaçlı olduğunu ileri sürebileceğini, ancak uzmanlara göre bu teknolojinin sivil alanda kullanılmadığını kaydetti.
Times’ın ayrıntılarını aktardığı belgelerin Batılı istihbarat örgütleri ve Atom Enerjisi Kurumu’nun da bilgisi dahilinde olduğu ileri sürdü. Gazete, belgelerde anlatılan deneyleri şemalarıyla aktarıp başyazısında yer verirken, bir başka haberinde de “İsrail’in İran’a saldırıp saldırmayacağına birkaç ay içinde karar vermek zorunda olduğu” yorumunda bulundu.
‘İRAN ALTI AY İÇİNDE VURULAMAZ OLUR’
İsrailli uzmanların tahminlerine göre İran’ın nükleer silah programının, altı ay içinde artık vurulması imkansız bir düzeye gelebileceğini öne süren gazete, İran’a karşı güçlü bir uluslararası ittifak olmasının İsrail’in kendisini daha güvenli hissetmesine neden olduğunu, dolayısıyla böylesi bir kararı ertelemesine yol açtığını yazdı.
İRAN İDDİALARI YALANLADI
İran, ‘atom bombası yapacağı’ yönündeki iddiaları “aleyhte propaganda ve psikolojik savaş” olarak değerlendirdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, bazı Batılı yayın organlarında yer alan bu yöndeki iddiaları “asılsız ve temelsiz” olarak nitelendirdi. Mihmanperest, haftalık olağan basın toplantısında, iddialara ilişkin soruya, “Bunlar, Batının resmi yayın organlarınca siyasi amaç ve İran’a daha fazla baskı yapmak amacıyla ortaya atılan, aslı astarı olmayan iddialardır” cevabını verdi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

ABD, Ketta’yı vurmayı planlıyor

SONRAKİ HABER

Sanal eleştiriye bile gelemedi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...