16 Aralık 2009 00:00

ABD, Ketta’yı vurmayı planlıyor

ABD’nin insansız uçaklarla Pakistan’ın Ketta şehrini de hedef alacak şekilde hava saldırıları düzenlemeyi planladığı bildirildi.

Paylaş

ABD’nin insansız uçaklarla Pakistan’ın Ketta şehrini de hedef alacak şekilde hava saldırıları düzenlemeyi planladığı bildirildi.
Los Angeles Times gazetesinde, adının açıklanmasını istemeyen bir Amerikalı yetkiliye dayandırılan haberde, Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı’nın (CIA) insansız uçaklarla düzenlenen hava akınlarının Ketta’yı da kapsayacak şekilde bir saldırı düzenleneceği iddia edildi.
850 BİN KİŞİ YAŞIYOR
Bu niyetin ABD Başkanı Barack Obama yönetimi içinde tansiyonun yükselmesine neden olduğu belirtilen haberde, bazı yetkililerin 850 bin kişinin yaşadığı bir kenti havadan vurmanın gerçekçi olmadığını düşündüğünü söylediği ifade edildi.
Haberde bazı askeri yetkililer tarafından ortaya atılan fikrin, Pakistan hükümeti üzerinde baskıyı artırarak Taliban ile daha aktif mücadele yürütmesini sağlamayı amaçladığı belirtildi.
Obama yönetimi göreve geldiğinden beri, kuzeybatıdaki aşiret bölgelerini insansız uçaklarla havadan yoğun biçimde vuruyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Demokrasi, barış ve kardeşlik için!

SONRAKİ HABER

Times savaş çığırtkanlığı yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...