16 Aralık 2009 00:00

Başbakan’a açık mektup

Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’na!

Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’na!
Sayın Recep Tayyip Erdoğan, biz İzmir Balatçık Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü bayan işçileri olarak sizin AB İstanbul konuşmanızdaki, sizin tabirinizle, sizi provoke eden TEKEL işçilerine, “Başbakanım sizden müjde bekliyoruz” dediklerinde vermiş olduğunuz cevapta, “Yatarak para kazanmaya alışmışlar” demenize çok üzüldük ve kırıldık. Çünkü bizler, 1990-93 ve ‘94 yıllarında TEKEL Yaprak Tütün İşletmeleri’nde mevsimlik işçiler olarak çalışmaya başladık ve 22 Mayıs 2007 tarihi itibariyle kadro aldık. Hiçbir zaman yatarak para kazanmadık. Bizler 15 dakikada bir balya sıyırdığımız sırada insan gücü dışında çalıştık ve evimize geldiğimiz zaman çocuklarımızı sevemez, onların isteklerini yerine getiremez halde idik. O zaman tütün vardı ve tütünü işleyecek işçilere ihtiyaç vardı. Şimdi tütün bitti diye mi Türkiye’nin önünde bizi vatan hainiymiş gibi gösteriyorsunuz ve bizleri kırıyorsunuz?..
Sayın Başbakanım, biz bayan işçiler olarak gönlümüzü almanızı istiyoruz. Başbakanım, işler biter ömürler de bitiyor ama en azından onurumuzu bitirmeyin. Sizden müjde bekliyoruz derken tütünü olmayan fabrikalarda yatmayı değil, özlük haklarımız korunarak başka kurumlarda çalışmaktan söz ediyoruz. “Biz mağdur etmiyoruz, 4-c sunuyoruz” diyorsunuz. Ancak 4-c yoksulluktan başka bir şey değil. En azından 4-c’nin insanca yaşatacak hale getirilmesini sağlamanızı bekliyoruz.
Bizler anayız ve evlatlarımıza her zaman helal lokma yedirdik ve bundan sonra da helal lokma yedirmek istiyoruz. Saygılarımız ile bütün TEKEL işçileri adına...
İzmir Balatçık Yaprak Tütün İşletmesi bayan işçileri
ÖNCEKİ HABER

Sanatta sahtecilik yapılıyor

SONRAKİ HABER

Adaletin bu mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...