16 Aralık 2009 00:00

Öğretmenler toplumsal olayları resmetti

EGİTİM SEN Adana Şubesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Renklerin Çığlığı isimli resim sergisi verilen bir kokteyl ile açıldı.

Paylaş

EGİTİM SEN Adana Şubesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Renklerin Çığlığı isimli resim sergisi verilen bir kokteyl ile açıldı. Adana Büyükşehir Belediye tiyatro fuayesinde açılan sergi bir hafta boyunca açık kalacak.
Farklı branşlarda 26 öğretmenin 61 eserinin bulunduğu sergi, İl Milli Eğitim Müdürü Aldulgafur Büyükfırat, Türk-iş Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, ÖDP ve EMEP yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetlinin katılımı ile açıldı. Resme ilgi duyan farklı branşlardan öğretmenlerin değişik yöntemlerle oluşturduğu 61 eserin yer aldığı sergide genellikle toplumsal olaylar işlendiği dikkat çekti.
Sergiye eserleri ile sergiye katılan öğretmenler ise Eğitim Sen’in geleneksel hale getirdiği resim sergisinin öğretmenlerin mücadelelerinin yanında farklı yeteneklerinin sergilenmesi için güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyor. Öğretmenlerin bu tür etkinlikler ile kültürel faaliyetlere olan ilgisini arttırdığını söyleyen öğretmenler, her sergide katılımın arttığını vurguladılar. Sergi açılışında konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Güven Boğa, bir mücadele örgütü olan Eğitim Sen’in sanatsal faaliyetlerde üyeleri ile bir araya gelerek paylaşımı arttırdığını ifade etti. Açılışın ardından Eğitim Sen üyesi öğretmenler tarafından verilen müzik dinletisi eşliğinde konuklar sergiyi ilgiyle gezdiler. Sergi bir hafta boyunca Belediye tiyatro fuayesinde açık kalacak.
(Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Fotoğraf değil, foto röportaj dergisi

SONRAKİ HABER

Sanatta sahtecilik yapılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...