17 Aralık 2009 00:00

‘Kapitalizmde sınıf, kimlik ve devlet’ tartışılıyor

MÜLKİYELİLER Birliği Derneği, 17-18 Aralık 2009 tarihlerinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi...

Paylaş

MÜLKİYELİLER Birliği Derneği, 17-18 Aralık 2009 tarihlerinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Türk Sosyal Bilimler Derneği ile birlikte “Günümüz Kapitalizminde Sınıf, Kimlik ve Devlet” konusu üzerine sempozyum düzenleyecek.
İki gün sürecek olan sempozyum, Ankara Üniversitesi SBF Aziz Köklü Salonu’nda gerçekleşecek. Bugün saat 10.00 da Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı Ali Çolak’ın konuşmasıyla başlayacak olan sempozyumda, kendi alanlarında yetkin olan bilim insanlarının düşünceleri paylaşılacak.
Sempozyumda, oturum başkanlığını Prof. Dr. Korkut Boratav’ın yapacağı ilk oturumda, “Modernleşme ve Mekteb-i Mülkiye” başlıklı; ikinci oturumda, oturum başkanlığını TSBD ve ODTܒden Galip Yalman’ın yapacağı “Kapitalizm, Kriz ve Devlet” başlıklı; ikinci gün olan yarın ise ilk oturum, SBF ve Özgür Üniversite’den Fikret Başkaya’nın oturum başkanlığında “Kapitalizm, Devlet ve Milliyetçilik”; ikinci oturumda, Gazi Üniversitesi ve TSBD’den İşaya Üşür’ün oturum başkanlığında “Kapitalizm, Devlet ve İslam” başlıklı bildiriler sunulacak. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GÖZLEM

SONRAKİ HABER

Türk-İş: İşsizlik Fonu işsizlere dağıtılmalıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...