17 Aralık 2009 00:00

NATO genel sekreteri Rusya’da

ÜÇ günlük bir ziyaret için Moskova’ya giden NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, dün Rusya Federasyonu Başkanı Dimitri Medvedev ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin’le görüştü.

Paylaş

ÜÇ günlük bir ziyaret için Moskova’ya giden NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, dün Rusya Federasyonu Başkanı Dimitri Medvedev ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin’le görüştü.
Rasmussen, Rusya’daki temaslarına Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüşerek başladı.
Rusya’nın geçen yıl Gürcistan’la savaşmasının ardından ilk kez ittifakın en üst düzey yetkilisi, Moskova’yı ziyaret ediyor.
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Moskova gezisinde önceliğinin, ittifakın Rusya’yla ilişkileri yeniden inşa etmesini sağlamak olduğunun işaretini verdi.
Anders Fogh Rasmussen daha önce Rusya’ya, bağlantılı bir füze savunma sistemi üzerinde birlikte çalışmayı önermişti.
Rusya’da ilk olarak Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la bir araya gelen Rasmussen’in temasları sırasında ana gündem maddesini ise Afganistan’daki son gelişmeler oluşturuyor.
NATO yetkilileri, Rusya’dan, Taliban’la savaşa yardımcı olma amacıyla Afganistan hükümetine askeri teçhizat yardımı yapmasını istiyor.
Rus medyasına yansıyan haberlere göre Rasmussen’in talep listesinde; ağır makineli silah, tabanca, roket fırlatıcısı, havan topu, elde taşınabilir hava savunma sistemi, ağır toplar ve zırhlı personel taşıyıcıları bulunuyor. Rusya, Taliban’ın Afganistan’da kontrolü ele geçirmesinin kendi güvenliğine de tehdit oluşturacağını belirtip, bu ülkedeki NATO güçlerine yardım etmeye hazır olduğunu açıklamıştı.
Moskova ayrıca, NATO’ya, Afganistan’a göndereceği teçhizat için topraklarını kullanma izni vermişti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

SONRAKİ HABER

Filistin liderinin görevine süresiz uzatma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa