17 Aralık 2009 00:00

Gama Reklam’da mücadeleden vazgeçmeyeceğiz

Gama Reklam’da çalışırken 2003 nisan ayında Tez Koop-İş Sendikası’nda örgütlenmeye ve üye olmaya başladık.

Paylaş

Gama Reklam’da çalışırken 2003 nisan ayında Tez Koop-İş Sendikası’nda örgütlenmeye ve üye olmaya başladık.
İşçi arkadaşlarımız hızla üye olmaya devam ederken patron sendikalaştığımızı öğrendi. Yetkiyi alacak sayıya ulaşmamıza çok az kalmıştı ki işten atmalar başladı. Sendikaya üye olduğumuz için atıldığımızı herkes biliyordu ama bize gerekçe olarak işlerin durgunluğu gösterildi.
İşlerin durgun denildiği zamanlarda sürekli fazla mesai yapıyorduk, ama ne hikmetse sendika üyeleri için işler durgundu.
İşten atıldıktan sonra işe iade davası açtık, dava uzun sürse de bizim lehimize sonuçlandı. Mahkemenin verdiği işe iade kararıyla birlikte tekrar fabrikamıza gittik. Fakat patron sürekli bahaneler üreterek bizleri işe almadı.
O süreçten sonra çeşitli davalar daha açarak işçilerin mücadeleden yılmadığını, yılmayacağını patrona göstermek istedik. 6 yıl geçmesine rağmen bizler işimize sahip çıkarak tekrar işimizi, sendikal haklarımızı geri istiyoruz. Halen mahkemede devam eden davamız mücadelelerimiz sonucu kazanımlarla devam ediyor. Kazandığımız işe iade davaları patronun çeşitli bahaneler üreterek bizleri işe almaması ve biz işçilerin birlikteliğinden korktuğunu göstermektedir.
Bizler mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz, sendikal haklarımız bize tanınana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Yaşasın işçilerin birliği...
Gama Reklam işçileri (İstanbul)
ÖNCEKİ HABER

Metin Demirtaş’a türkülerden aldığım bir mektup

SONRAKİ HABER

Baz istasyonları neyi baz alıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa