17 Aralık 2009 00:00

Gazete okuru artıyormuş

İNTERNETİN gazeteciliği öldüreceği iddialarını boşa çıkaran bir araştırma yapıldı.

Paylaş

İNTERNETİN gazeteciliği öldüreceği iddialarını boşa çıkaran bir araştırma yapıldı. İnternetin en yaygın olduğu ülke olan ABD’de yapılan araştırmaya göre gazete okurları, internet döneminde sanıldığı gibi azalmıyor; tersine, artıyor.
Amerika’da Scarborough Research isimli kuruluşun Birleştirilmiş Gazete Okurları araştırması sonuçları, Referans yazarı Tevfik Dalgıç’ın köşesinde yayınlandı. Buna göre ABD’deki yetişkin nüfusun yüzde 74’ü, yani yaklaşık 171 milyon kişi gazete okuyor. Bu da, Amerikan halkının yarıdan çok fazlası demek. Bu okuma sadece basılı olan değil, sanal medyadaki, yani internetteki gazeteleri de kapsıyor. Bir bakıma ABD nüfusunun büyük bir kısmı, hem günlük hem de haftalık olarak gerek basılı gerekse sanal yolla gazete okumaya devam ediyor. Basılı gazetelerin satışında bir düşme gözlense de, elde edilen bilgiler, gazetelerin ölmek üzere olduğunu göstermiyor. Scarborough Araştırma Şirketi’nin elde ettiği bulgulara göre:
* Amerikan yetişkin nüfusunun yüzde 79’u gazetesini basılı şekliyle veya internet üzerinden okuyor.
* Yıllık aile geliri yüz bin doların üzerinde olan nüfusun yüzde 82’si, gazetesini ya basılı şekliyle veya internet üzerinden okuyor.
* Üniversite lisansı veya daha yüksek derecede eğitimi olanların yüzde 84’ü, bir gazeteyi ya basılı şekliyle veya internet üzerinden okuyor.
(MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

SAATLER tv8 22.30

SONRAKİ HABER

Kan akıyor medya izlemede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...