18 Aralık 2009 00:00

İŞÇİLER ‘KARDEŞLİK’ DEDİ

Kapatılan DTP milletvekillerinin ziyareti ise “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganı ile karşılandı.

Paylaş

Kapatılan DTP milletvekillerinin ziyareti ise “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganı ile karşılandı. DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, “Barışa karşı, savaş” diyenlerle, işçileri işsizlik ve yoksulluğa mahkum edenlerin aynı güçler olduğunu vurguladı. Muş Milletvekili Sırrı Sakık da, Türkiye’de en ufak bir hak mücadelesinin bile baskıyla sindirilmeye çalışıldığını belirterek, halkın sesi olmak için Meclis’e giren DTP’nin sesinin “ulusal birlik” adı altına kesilmek istendiğini söyledi.
ANLAMLI ZİYARET
Emek Partisi Ankara il örgütü üyeleri önceki gece işçileri ziyaret ettiler. TEKEL işçileri de EMEP’lileri “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganlarıyla karşıladı. Burada işçilere seslenen EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, işçilerin haklı mücadelesinin yanında olduklarını belirtti. Gürkan, işçilere yönelik polis saldırısını da kınadı. Ziyaret sonrası EMEP’li kadınlar Tekel işçisi kadınların bir kısmını dinlenmek üzere evlerinde konuk ederek, güzel bir dayanışma örneği sergilediler.
BÜYÜK DAYANIŞMA
Özelleştirme Karşıtı Platform bir kez daha işçileri ziyaret etti. KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, DİSK Genel-İş Merkez Yöneticileri, Birleşik Metal-İş, Dev Maden-İş yöneticileri, BES Merkez Yöneticisi İlknur Bilgen, TTB Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu da işçileri ziyaret ederek desteklerini ifade ettiler. İşçiler dayanışmayı “Emekçiler el ele genel greve” sloganlarıyla karşıladılar. KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, son birkaç günde demiryolu emekçilerine ve belediye işçilerine de saldırılar yaşandığını hatırlatarak, “Artık sorun ne BTS üyelerinin, ne Tekel işçilerinin, ne de belediye işçilerinin sorunudur. Sorun tüm Türkiye emekçilerinin sorunudur” dedi. TTB Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu da birlikte mücadele çağrısı yaptı.
ÖNCEKİ HABER

GERÇEK

SONRAKİ HABER

Demiryolcular TCDD’nin restini gördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...