18 Aralık 2009 00:00

Ölümlerin sorumlusu hükümet

EMEK Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve Türkiye Komünist Partisi Kocaeli il örgütleri, DTP’nin kapatılmasını protesto eylemlerine yönelik saldırılarla ilgili ortak basın açıklaması yaptı

Paylaş

EMEK Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve Türkiye Komünist Partisi Kocaeli il örgütleri, DTP’nin kapatılmasını protesto eylemlerine yönelik saldırılarla ilgili ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan EMEP İl Başkanı Güner Kizir, kapatma kararıyla birlikte demokrasi, açılım, çözüm lafları arasında yeni bir çözümsüzlük sürecine girildiğini belirterek, Dolapdere ve Bulanık’ta kitleye ateş açanların hükümet tarafından ‘kendilerini korudukları’ şeklinde sahiplenilmesini eleştirdi. Kizir, “Ölümlerin sorumlusu provokasyonları kışkırtan, gerilimi artıran, iktidar ve Meclis’teki muhalefet partileridir” dedi. Kizir, “Bursa’da bir madende 19 işçinin yaşamını yitirdiği, İstanbul’da itfaiye, Ankara’da TEKEL işçilerine polis saldırısının yaşandığı bugünlerde DTP’lilere yönelik saldırılar, iktidarın işçi ve emekçi düşmanlığını gösteriyor” dedi.
EMEP Mersin İl Örgütü de , DTP’nin eski yöneticilerini ziyaret etti. EMEP İl Başkanı Mehmet Taşçı,“Halkların barış içinde yaşayacağı demokratik bir yapı kurulması için, birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. (KOCAELİ/MERSİN)
ÖNCEKİ HABER

BU TABLO KiMLERiN ESERi?

SONRAKİ HABER

DURUM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...