18 Aralık 2009 00:00

Erciş’te hukuk askıya alındı

VAN’ın Erciş ilçesinde son dönemde yaşanan gözaltı ve baskılara ilişkin incelemelerde bulunan Van Barosu avukatları...

Paylaş

VAN’ın Erciş ilçesinde son dönemde yaşanan gözaltı ve baskılara ilişkin incelemelerde bulunan Van Barosu avukatları, ilçede hukukun tamamen askıya alındığını, polislerin kendi yöntemlerini devreye soktuğunu belirtti.
Erciş’te son günlerde yaklaşık 100 kişi gözaltına alındı, gözaltına alınanlardan 26’sı tutuklandı. Gözaltına alınanların çoğu ise darp edilerek gözaltına alındı. Bu gelişmelere ilişkin Van Barosu’na bağlı Avukatlar Cemal Demir, Baran Bilici ve Kemalettin Türkmen ilçede incelemelerde bulundu. İlçede hukuk yerine keyfi uygulamaların baş gösterdiğine dikkat çeken avukatlar, yetkilileri bu uygulamalara karşı göreve çağırdı.
İlçede 12 Eylül uygulamalarını aratmayan uygulamaların yaşandığına dikkat çeken Avukat Cemal Demir, ilçede görev yapan Ali İhsan Adatepe ve yanındaki diğer polis memurlarının, kendilerini adalet yerine koyarak keyfi uygulamalara girdiklerini söyledi. Polislerin gözaltına aldıkları 3 gencin gözleri bağlanıp, bir depoya götürülüp, işkence yaptıktan sonra serbest bırakıldıklarını söyleyen Demir, “Ancak hiçbir yerde bu kadar tutuklama olmadı. Burada farklı bir uygulama yaşanmaktadır” dedi.
BAŞVURU YAPILACAK
İlçede hukukun tamamen askıya alındığının net görüldüğünü dile getiren Avukat Baran Bilici ise, gizlilik kararı olmayan dosyalara bile bakmalarına izin verilmediğini söyledi.
Erciş’te polis ve jandarma hukuku yaşandığına vurgu yapan Bilici, ilçede tutuklamaya gerek duyulmayan dosyaların bile tutuklama gerekçesi olduğunu, insanların haksız bir şekilde cezaevlerine atıldığını söyledi. Bilici, yaşanan hukuksuzluk karşısında bütün yasal girişimlerde bulunacaklarını belirtti. (VAN)
ÖNCEKİ HABER

Ankara’da Türk-İş yok!

SONRAKİ HABER

Patron makineleri kaçırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...