18 Aralık 2009 00:00

Taşeron uygulamasından vazgeçilsin

İSTANBUL Üniversitesi’nde kantin ve otopark işletmelerinin özelleştirilmek istenmesine Tez Koop-İş tepki gösterdi.

Paylaş

İSTANBUL Üniversitesi’nde kantin ve otopark işletmelerinin özelleştirilmek istenmesine Tez Koop-İş tepki gösterdi.
Tez Koop-İş İstanbul 5 No’lu şube üyeleri Çapa Tıp Fakültesi’nde yaptıkları eylemle, bilim yuvalarında taşeronlaştırma uygulamalarından vazgeçilmesini istedi.
Haber-İş, Harb-İş, Petrol-İş şube başkanlarının, TTB ve SES Aksaray şube yöneticilerinin destek verdiği eylemde konuşan Şube Başkanı Rabia Özkaraca, ülkenin dört bir yanında taşeronlaştırmaya, işten atmaya karşı direnen işçilerin polis saldırısına maruz kaldığını kaydetti. Üç gündür basında 100 milyon liralık vurgun haberlerine yer verildiğini belirten Özkaraca, “İÜ yemekhanesi ihalesinde 100 milyonluk vurgundan, doktorlar çalışanlar gözaltına alındılar. Üniversitelerde her gelen yönetim kendi yandaşlarına ihaleleri veriyor. Bilim yuvaları bu ayıptan kurtulmalıdır” dedi.
Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ise özelleştirmelerin ardından taşeron illetinin Türkiye’nin başına geldiğini belirterek; “Taşeron demek kayıt dışılık demek, ülkeden vergi kaçırmak demek, çift bordro demek, sömürü demek. Aydın denilen üniversitede yandaşlara taşeronlar vesilesiyle paralar aktarılmaktadır. Gidiş iyi bir gidiş değil. Artık konfederasyonların ayrım gözetmeksizin taşerona karşı harekete geçme zamanı gelmiştir” dedi.
KANTİN VE OTOPARK DEVREDİLİYOR
Basın açıklamasını okuyan Şube Sekreteri Selahattin Karakurt, İܒde üniversite işçileri tarafından verilen kantin ve otopark hizmetlerinin satışa çıkarıldığını ifade etti.
“İçinde İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin de olduğu üniversitelerde düşük kalorili yemek vurgununun boyutu pes dedirtti. 100 milyonluk vurgunun altından başhekimler, müdürler, doktorlar çıkıyor. Vurgunla hem cepler doluyor hem de halk sağlığı tehlikeye atılıyor” diyen Karakurt, bu vurgunların taşeronlaştırmanın sonucu olduğunu, İstanbul Üniversitesi’nin bu ayıptan kurtulması gerektiğini kaydetti. 10 Aralık’ta üniversite yönetiminin bir ilke daha imza attığını ve kantin hizmetleri ile otoparkların devredilmesine karar verdiğini hatırlatan Karakurt, taşeronlaştırmadan vazgeçilmesini istediklerini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRCE

SONRAKİ HABER

Ankara’da Türk-İş yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...