18 Aralık 2009 00:00

Ankara’da toplu taşımaya zam

ANKARALILAR yeni yıldan itibaren ulaşıma zamlı tarife ödeyecek. 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre EGO otobüsleri, Metro ...

Paylaş

ANKARALILAR yeni yıldan itibaren ulaşıma zamlı tarife ödeyecek. 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre EGO otobüsleri, Metro ve Ankaray’da çok binişli kartlarda tek biniş 1.39 TL’den, 1.50 TL’ye çıkarıldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu’nda, başkent ulaşımında yeni tarifeler belirlendi.
1 Ocak 2010 tarihinden itibaren uygulanacak olan yeni tarifeye göre EGO otobüsleri, Metro ve Ankaray;da tek binişlik kartlarda tam bilet 1.69 TL;den 1.85 TL;ye, çok binişli kartlarda tek biniş 1.39 TL;den 1.50 TL;ye çıktı. Yeni tarifede öğrenciler için indirimli biletlerde herhangi bir artış yapılmayarak 1.10 TL’de kaldı.
Manyetik kart kullanılmayan özel toplu taşıma araçlarında ise tam bilet 1.69 TL;den, 1.85 TL;ye çıkarılırken, indirimli biletlerde yine bir artış yapılmadı.
Kent merkezine uzak mesafelerde yaşayan vatandaşların EGO otobüsleri, Metro ve Ankaray;da geçerli olan 45 dakikalık transfer imkanının yetişmediğine ilişkin şikayetler üzerine süreyi 75 dakikaya çıkarttıklarını kaydeden
UKOME yetkilileri, bu süre zarfında uygulanacak transferler için 50 kuruşluk bir ücret alınacağını bildirdi.
ZARAR ETTİĞİ İÇİN ZAM YAPILMIŞ!
UKOME Genel Kurulu’nca görüşülerek karara bağlanan gündem maddesine ilişkin yayınlanan gerekçede ise “Toplu taşımanın bir kamu hizmeti olduğu, bu hizmetten herkesin eşit, güvenli, konforlu ve en ucuz şekilde yararlanmasının asıl amaç olduğu vurgulanarak, 2008 yılı otobüs işletmesinin zararının 121 milyon 683 bin 251 TL 39 Kuruş, yolculuk başına ortalama zararın 58 kuruş olduğu” bildirildi.
GÖKÇEK: UKOME ZARAR EDİYORDU
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yeni ulaşım tarifelerine ilişkin değerlendirmede bulundu. UKOME’nin yeni tarifelerine ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başkan Gökçek, toplu taşımaya yapılan zamların otobüs idaresinin zararlarından kaynaklı olduğunu iddia etti. Gökçek “Biliyorsunuz, otobüs idaresinde devamlı olarak bir zarar söz konusu. Geçtiğimiz sene de takribi 120 trilyon civarında Otobüs İdaresi'nin zararı söz konusu oldu. Bu zarar, sadece bizim dönemimizde olan bir zarar değildir, oldum olası, Türkiye’deki bütün otobüs idareleri tüm kentlerde zarar eder ve sübvanse edilirler” diye konuştu. Gökçek, Otobüs İdaresi’nde yaşanan bu zararın halka mümkün olduğu ölçüde az yansıtıldığını savundu. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

‘Dağ fare doğurmuştur’

SONRAKİ HABER

Sorumlu biz değiliz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...