18 Aralık 2009 00:00

Meslek liseliler eylemlerine devam ediyor!

Üniversiteye giriş sınavlarında meslek liselerine uygulanan katsayı uygulamasıyla ilgili tartışmalar sürerken, meslek liselerinden öğrencilerin ...

Paylaş

Üniversiteye giriş sınavlarında meslek liselerine uygulanan katsayı uygulamasıyla ilgili tartışmalar sürerken, meslek liselerinden öğrencilerin tepkileri de artıyor. Son gelişmelerle üniversiteye giriş şansları tamamen ortadan kalkan meslek liselilerin eylemleri de devam ediyor.
Bir gün önce Arif Molu Meslek Lisesi öğrencilerinin eylem yaptığı Kayseri’de dün de Kayseri Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri okullarının önündeydi. Öğle yemeği arasında okul önünde biriken öğrenciler, “Eğitim hakkımız engellenemez, Meslek liseli üvey evlat değildir” sloganlarını attı. 200’e yakın öğrencinin katıldığı eylemde öğrenciler adına konuşan Burak Güngöz, sadece katsayıya değil, eğitimin herkes için nitelikli ve bilimsel bir hak olmasının önündeki tüm engellere karşı olduklarını söyledi. Meslek lisesi öğrencileri olarak okullarında düzgün bir eğitim alamadıklarını, 30 saat meslek dersi alıp, staj sömürüsüne maruz kaldıklarını anlatan Güngöz, herkesin iyi bir eğitim alması için, başta öğrencilerin mücadele etmesi gerektiğini söyledi.
Eyleme, Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, Ses Şube Başkanı Orhan Karakaya, Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı İsmet Gümüşoluk ve Emek Gençliği üyeleri katılarak destek verdi.
Öte yandan önceki gün yapılan eyleme ilişkin gazetemizde yer alan haberle ilgili bizi arayan Arif Molu Anadolu Teknik Lisesi idarecileri kendilerini eyleme katılmadıklarını belirttiler.
Ümit Kartal
ÖNCEKİ HABER

Bakan Guttenberg yalan söylüyor

SONRAKİ HABER

‘Dağ fare doğurmuştur’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa