18 Aralık 2009 00:00

DEÜ barış istiyor!

DOKUZ Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden 12 topluluğun bir araya gelerek gerçekleştirdiği 1. Öğrenci Toplulukları buluşması bugün sona eriyor.

Paylaş

DOKUZ Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden 12 topluluğun bir araya gelerek gerçekleştirdiği 1. Öğrenci Toplulukları buluşması bugün sona eriyor. Hafta başından beri, barış üzerine yapılan çeşitli panel ve söyleşilerin yanı sıra, savaş karşıtı film gösterimleri yapıldı, halk oyunları topluluğu zeybek oyunları sergiledi. Fotoğrafçılık kulübünün açtığı fotoğraf sergisi, hafta boyunca açık kaldı. Münazara topluluğunun düzenlediği ‘maç’, en ilgi gören etkinlikler arasındaydı. ‘ABD’ye 30 bin asker barış için gönderilsin mi gönderilmesin mi?’ konusunda bir taraf gönderilmesini bir taraf da gönderilmemesini ateşli bir şekilde savundu. Etkinlikleri organize eden topluluklarla, 1. Öğrenci Toplulukları Buluşması’nı ve barışı konuştuk. Buluşmanın içinde yer alan İktisat Kulübü Üyesi Mehmet Özyiğit, toplumdaki tahammülsüzlüğün ve gerginliğin giderilmesi için 12 topluluk ile ortak bir kültür oluşturmak için bir araya geldiklerini söyledi. ‘Nasıl Bir Barış?’ı tartıştıkları bir panel gerçekleştirdiklerini belirten Özyiğit, barış temasının gündeme tam oturduğunu ve yapılan buluşmanın, toplumsal barışı sağlamada üniversitelilerin ne kadar hevesli olduğunu gösterdiğini belirtti.
BARIŞA İHTİYACIMIZ VAR
Ekonometri Kulübü Başkanı Ufuk Kaya ise, sosyalleşmenin sadece bir toplulukla değil, tüm kampüsle gerçekleşmesini istediklerini söyledi. Kaya, temanın barış olmasını ise; toplumda barışa en çok ihtiyacı olanların üniversite öğrencileri olması gerekliliği ile açıkladı. Aynı etkinliği değerlendiren ve bünyelerinde bir Ekoloji atölyesi bulunduran Kamu Yönetimi Bilimsel Düşünce Topluluğu Üyesi Adil Çamur da kapitalizmin krizinin en fazla çevre alanında hissedildiğini söyledi. Verdikleri rock konseri ile buluşmayı renklendiren Rock Topluluğu Üyesi Ozan Arslan üniversite öğrencileri olarak barışın ne kadar özlem duyulan bir şey olduğunu, rock müzik ile vurgulamak için etkinlilerde yer aldıklarını söyledi. Rock müziğin toplumsal bozukluklara bir isyan müziği olarak çıktığına değinerek barış temasının öne çıkmasına yardımcı olacaklarını söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

NELER YAPABİLECEĞİMİZİ GÖSTERDİK

Nur Niksarlı(Sinema Topluluğu): 12 topluluğun beraber neler yapabileceğini göstermesi açısından, buluşma anlamlı. Barış temasında, savaşın yıkımlarını anlatan filmler seçtik. Bir konferansta saatlerce anlatılabilecek bir konuyu on dakikalık bir kısa filmde sadece karelerle anlatabildik.
Kamil Onbeş (Sinema Topluluğu): Bu etkinliklerden güç alarak, beraber hareket etmeye devam etmek istiyoruz. Bahar şenliklerini de alternatif olarak örgütlemek istiyoruz.
Hakan Köseoğlu (Fantezi, Bilim Kurgu ve Zeka Oyunları Topluluğu): Biz kulüp olarak çeşitli oyun hamurlarının olduğu atölyeler düzenliyoruz. Okulun içinde bilmece ve bulmacalara dayanan, define avı yapacağız. Ayrıca herkesin dileklerini iletmesi açısından okulun içinde bir barış ağacı oluşturacağız.
Barış Bingölü (Fantezi, Bilim Kurgu ve Zeka Oyunları Topluluğu): Toplumsal gerginliklerin olduğu bir dönemde barış temasını önerdik ve bu dönemde barışa ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz. Buluşmanın içindeki topluluklar da bu işe çok emek veriyorlar. Eğer herkes böyle yapmış olsaydı, bugün bu durumda olmazdık.
Sinem Uğurlu
ÖNCEKİ HABER

ÖRGÜTLÜ BASIN

SONRAKİ HABER

Civarında, bitişiğinde, yanında değil içinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...