18 Aralık 2009 00:00

Erdal Eren mücadelemizde yaşıyor!

‘80 darbesinde, henüz 17 yaşında idam edilen Erdal Eren’in 29. yıldönümü Çanakkale’de Emek Gençliği tarafından değişik bir şekilde anıldı.

Paylaş

‘80 darbesinde, henüz 17 yaşında idam edilen Erdal Eren’in 29. yıldönümü Çanakkale’de Emek Gençliği tarafından değişik bir şekilde anıldı. Emek Gençliği’nin tüm hava muhalefetine rağmen ev ve esnaflara 200 adet Evrensel gazetesini propaganda aracı olarak kullanmasıyla, Erdal Eren’in savunduğu değerleri, hayat mücadelesi anlatıldı. Tüm gün süren bu etkinlikte halktan olumlu tepkiler alındı. Emek Gençliği’ne desteğini gösteren halk Erdal Eren’e de verdiği değeri göstermiş oldu.
Çanakkale’nin bazı ilçelerinde de yoldaşlarımızın katılımıyla çeşitli yaş gruplarından insanlarla kurduğumuz iletişimlerde karşılaştığımız bir öğretmen gençlerin geleceğinden kaygı duyduğunu, bizim gibi gençlerin mücadele ederek bazı şeyleri değiştirebileceğimizi belirtti ve gözleri dolarak “artık yeter” dedi!
Bizimle aynı mücadeleyi gösteren oğlunun, başka bir şehirde öğrenim gördüğünü söyleyerek Erdal ve onun yoldaşları olan bizlere verdiği desteği; ona gazete götüren arkadaşlarımıza karnınız acıkmıştır diyerek onlara çeşitli yiyecekler vererek gösterdi.
Dağıtımın yapıldığı binalardan birinde kapısını çaldığımız bir dairede eşinin gazete almasına karşı çıkmasına rağmen, bizim binadaki dağıtımı bitirip dışarı çıkmamızı bekleyen teyze bize bina çıkışı seslenip eşinden gizlice gazeteyi camdan aldı. Bu güne kadar belki de Erdal’ın adını hiç duymamış olan bu teyzemiz gazetemiz aracılığıyla artık onun mücadelesini, onu katledenleri ve Erdal gibi yüz binlerce gencin hâlâ onun mücadelesine ortak olduğunu artık çok daha iyi bir şekilde tanıyor olacaktır.
Yaptığımız çalışmada yer alan liseli arkadaşlarımızın, kendileriyle yaşıtken geleceği söndürülen 17 yaşındaki yoldaşının mücadelesini halka duyurmak adına sabahın erken saatlerinden itibaren Çanakkale sokaklarında olmaları Erdal gibi nicelerinin hâlâ var olduğunu göstermektedir.
Yazımızın sonunda biz Çanakkale Emek Gençliği olarak tüm illerdeki yoldaşlarımıza bir öneri sunmak istiyoruz. Yine Erdal gibi hayatlarının baharlarında zalimce katledilen Yusuf, Hüseyin ve Deniz yoldaşlarımızın ölüm yıldönümünde Türkiye çapında 100 bin adet gazeteyle, biz de 80 bin nüfuslu Çanakkale’de bin gazeteyle Çanakkale ve Türkiye halklarına Denizleri ve mücadelelerini anlatalım.
Erdal’ın Çanakkale’deki yoldaşları
ÖNCEKİ HABER

TEKEL işçileri kararlı

SONRAKİ HABER

Kömür paraydı onlar köleydi…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...