19 Aralık 2009 00:00

Başbakan Erdoğan’a ‘açım’ isyanı

MEVLANA’nın ölümünün 736’ncı vuslat yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Şeb-i Arus törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan...

Paylaş

MEVLANA’nın ölümünün 736’ncı vuslat yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Şeb-i Arus törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Konya’dan Trabzon’a geldi. Başbakan Erdoğan, Arsin Ulucami’de cuma namazı kıldıktan sonra cami çıkışında vatandaşlarla el sıkıştı. Bu arada kalabalığın arasından bir erkek, “Açım Başbakanım, açım” diye bağırdı. Bunun üzerine müdahale eden polisler, 30 yaşlarında olduğu tahmin edilen bu kişiyi ağzını kapatarak uzaklaştırdı.
PANKARTLA KARŞILANDI
Başbakan Erdoğan, beraberindeki bakanlarla dün saat 11.40’da Trabzon’a geldi. ‘İnadına kardeşlik, inadına demokrasi’ pankartı açan yaklaşık 500 kişilik grup, Başbakanlık otobüsü ile Rize’ye hareket eden Başbakan Erdoğan’a konfetiler attı. Grup içinde bir kadının, “Çocuk gelişimi usta öğreticileri sizinle görüşmek istiyor” diye pankart açması dikkat çekti. Öğretmenlik hakkı verilmesini isteyen kadının elindeki pankartı alan polisler, inceledikten sonra geri verdiler.
AÇIM BAŞBAKANIM
Bu arada, daha önceki programa göre Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde cuma namazını kılacağı belirtilen Başbakan Erdoğan, geç kaldığı için Trabzon’un Arsin ilçesindeki Ulucami’de cuma namazını kıldı.
Başbakan Erdoğan, Arsin Ulucami’de cuma namazı kıldıktan sonra cami çıkışında vatandaşlarla el sıkıştı. Bu arada kalabalığın arasından bir erkek, “Açım Başbakanım, açım. Terörist mi olmam lazım?” diye bağırdı. Bunun üzerine müdahale eden polisler, 30 yaşlarında olduğu tahmin edilen bu kişiyi ağzını kapatarak uzaklaştırdı.
BAŞBAKAN’IN SESİ KISILDI
Bu arada Başbakan Erdoğan’ın sesi kısıldığı için Rize’deki Diyanet Eğitim Merkezi’nin açılış töreninde yapması planlanan konuşması iptal edildi. (TRABZON)
ÖNCEKİ HABER

Baykal neyi gizlemek istiyor?

SONRAKİ HABER

BAŞBUĞ YİNE SUÇ İŞLİYOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...