19 Aralık 2009 00:00

Ankara’da ulaşım zammı tepki çekti

TÜKETİCİ Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkanı Ali Çetin, Ankara’da toplu taşımaya yapılan zammın “hukuka, hakkaniyete aykırı olduğunu” belirtti.

Paylaş

TÜKETİCİ Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkanı Ali Çetin, Ankara’da toplu taşımaya yapılan zammın “hukuka, hakkaniyete aykırı olduğunu” belirtti. Ankara’da ulaşıma son 15 yılda 410 kat zam yapıldığını ifade eden Çetin, Ankara halkının Türkiye’nin en pahalı toplu taşım aracını kullandığını hatırlattı. Çetin, tek binişlik tam biletin 1.69 TL’den 1.85 TL’ye; çok binişli kartlarda tek binişin 1.39 TL’den 1.50 TL’ye, 45 dakika süresince ücretsiz uygulanan transferin ise 50 kuruş ücret karşılığı hale getirilmesine karar veren Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin kararının, “Hukuka ve hakkaniyete aykırı” olduğunu belirtti. TÜDEF’in açtığı davaları hatırlatan Çetin, “Bu zulüm, bu haksızlık sadece mahkeme koridorlarında durdurulamaz” dedi. Tüketicileri demokratik haklarını kullanarak Belediye yönetimini protesto etmeye çağıran Çetin, özel araç sahiplerinin “Duraklarda bekleyen hemşehrilerini araçlarına alarak” dayanışma göstermelerini isteyerek “Melih Gökçek’i tekrar seçen tüketiciler yaptıkları yanlışı bir daha düşünebilirler” dedi.
ÖDP’DEN TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin önceki gün aldığı kararla ulaşım ücretlerine yaptığı zamma Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nden de tepki geldi.
ÖDP tarafından yapılan açıklamada, uyguladıkları yıkım politikaları ile halkı işsizliğe, açlığa mahkum eden AKP ve onun yerel uzantısı olan Gökçek’i, halkın temel ihtiyaçlarını oluşturan tüm ürün ve hizmetlere zam yaparak sağlık hakkını halkın elinden alması kınandı. Açıklamada, kamu hizmetini bir kâr kapısı olarak gören Gökçek’in belediye hizmetlerini de özelleştirerek halkı piyasanın insafına terk ettiğini belirtildi. Açıklamada, “AKP zamdır, zulümdür, açlıktır, yoksulluktur; bir yanda haklarını arayan TEKEL işçilerine, demiryolu çalışanlarına, itfaiyecilere gaz bombası ve copu reva görürken diğer yandan yaptığı zamlarla yoksulların ekmeğini küçültmektedir”denildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

YENİ DÜNYA

SONRAKİ HABER

Bu günahı nasıl ödeyeceksiniz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...