19 Aralık 2009 00:00

İşkence yüzünden kabuslar görüyor

DTP’nin kapatılmasını protesto etmek amacıyla yapılan eylemlere katıldıkları gerekçesi ile gözaltına alınan...

Paylaş

DTP’nin kapatılmasını protesto etmek amacıyla yapılan eylemlere katıldıkları gerekçesi ile gözaltına alınan ve Bahçelievler Kocasinan Polis Karakolu’nda işkenceye maruz kaldığı iddia edilen M.D. (12) ve S.M. (15) isimli çocukların aileleri, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladılar.
Bahçelievler Kocasinan Polis Karakolu’nda işkence sonucu kolu kırıldığı iddia edilen 15 yaşındaki S.M. ve 12 yaşındaki M.D’nin aileleri, İHD İstanbul Şubesi’ne başvurarak, şube binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan S.M’nin ağabeyi Serdar M, kardeşinin yaklaşık 30 polis tarafından linç edilircesine işkenceye maruz kaldığını belirtti. Kardeşinin yapılan işkencenin ardından tutuklandığını vurgulayan Serdar M, “Kardeşimin gözünün alt tarafında yumruk izi var. Yürümekte zorluk çekiyor, kolu kırılmış, vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar ve şişlikler bulunuyor. Bütün bunlar raporlarında da geçmiştir” dedi.
‘SAVCIYA YANLIŞ BİLGİ BASKISI YAPILMIŞ’
Gözaltına alındığı sırada polisin kardeşini ticari taksiciye dövdürdüğünü ifade eden Serdar M, yapılanın insanlık dışı bir uygulama olduğunu vurguladı. Gözaltı tutanağına kardeşinin üzerinde olmayan bir bıçağın eklendiğini ifade eden Serdar M, “Kardeşime ‘Savcılığa çıktığında ben top oynarken kolum kırıldı diyeceksin’ diye baskı yapılmıştır. Kardeşimi mahkemeye çıkarıldığı sırada bizden korumak adına bizden uzaklaştırdılar. 2 saat içerisinde adeta 20 kilo vermiş gibiydi. Ben kardeşimi hiçbir zaman o şekilde görmedim” diye konuştu.
M.D. RÜYASINDA S.M’Yİ GÖRÜYOR
Yurtdışına çıkma yasağı konulan 12 yaşındaki M.D. ise yaşadıklarını anlatmaya çalışırken zorlandığı görüldü. Yapılan işkenceyi kelimelere dökemeyen M.D’nin babası Hamit D. ise çocuğunun yapılan işkence sonucu sürekli rüya gördüğünü belirterek, “Sürekli S.M’yi rüyasında sayıklıyor. Kabuslar eşliğinde uyanıyor ve şu an psikolojik tedavi görüyor” diye konuştu.
Açıklama yapan aileler, İHD aracılığıyla yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirdi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

İki çocuğun ölümü için soruşturma başlatıldı

SONRAKİ HABER

Provokosyon diye diye...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...