19 Aralık 2009 00:00

İki çocuğun ölümü için soruşturma başlatıldı

ORDU’nun Turnasuyu Deresi’nde kum ve çakıl alınan noktada suya düşen ilköğretim öğrencisinin ölümüyle ilgili Vali Orhan Düzgün’ün talimatı ile idari soruşturma başlatıldı.

Paylaş

ORDU’nun Turnasuyu Deresi’nde kum ve çakıl alınan noktada suya düşen ilköğretim öğrencisinin ölümüyle ilgili Vali Orhan Düzgün’ün talimatı ile idari soruşturma başlatıldı.
Saraycık beldesinde iki küçük çocuğun kum ve çakıl alınan alanda suya düşerek boğulmasıyla başlayan tartışmaya, Ordu Valiliği el koydu. Ordu Valisi Orhan Düzgün’ün talimatıyla idari soruşturma başlatılırken, ırmak sahasından kum çakıl alınmasının durdurulmasına karar verildi. Valilik, idari soruşturmayı yürütmesi için Vali Yardımcısı Ömer Adar, defterdarlıktan bir görevli ve bir teknik elemana yetki verdi.
Soruşturma açılmasından hemen sonra İl Özel İdaresi’nde Turnasuyu Irmağı üzerinde Saraycık Belediyesi adına ruhsatlı sahadan malzeme alımının durdurulması kararı çıktı. Alınan kararın belediyeye tebliğinin ardından ocaktaki çalışmanın durdurulacağı öğrenildi.
Vali Düzgün’ün talimatı ile başlayan soruşturmada; Ordu İl Özel İdaresi tarafından Saraycık Belediyesi’ne verilen 1(a) grubu maden saha ruhsatının önce iptal edilip edilmediği; İl Özel İdaresi’nin, iptal ettiği maden sahası ruhsatı için tekrar ihale açmayıp, iptal ettiği ruhsatı belediye mağdur oluyor gerekçesiyle Saraycık Belediyesi’ne ihalesiz verip vermediği; İl Özel İdare’nin bu kararının maden kanununa aykırı olup olmadığı, dolayısı ile halen Saraycık Belediyesi’ne ait ruhsatsın geçersiz sayılması gerekip gerekmediği, çakıl alımının yasak olan kepçe kullanılarak yapılıp yapılmadığı gibi bir dizi konu açıklığa kavuşturulacak. Turnasuyu Irmağı üzerinde bulunan maden sahası ile ilgili iddialar, yapılacak soruşturma sonrası aydınlığa kavuşacak. Savcılığın başlattığı soruşturma da devam ediyor.
Ordu’da 20 Ekim’de birbirleri ile akraba olan Yasin (9) ve Alptekin (9) Kırca, Turnasuyu Deresi’nde kum çakıl alınan yerde suya düştükten sonra boğularak hayatını kaybetmişti. İki çocuğun cansız bedeni, sivil savunma ekiplerinin de katıldığı saatler süren aramalardan sonra yine yakınları tarafından bulunmuştu. (ORDU)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

İşkence yüzünden kabuslar görüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...